Силва Зурлева се разделя с Нова след 20 г. в управлението ѝ

Напускането става месец след смяната на собствеността на телевизията

Силва Зурлева участва в управлението на Нова телевизия от 1999 г. Снимка: БГНЕС/Елена Героска - Силва Зурлева се разделя с Нова след 20 г. в управлението ѝ

Силва Зурлева участва в управлението на Нова телевизия от 1999 г. Снимка: БГНЕС/Елена Героска

Силва Зурлева напуска ръководството на Нова Броудкастинг Груп, става ясно от съобщение на телевизията. Журналистката бе в мениджмънта на медийната група от 20 години. Причини за раздялата не се изтъкват.

Решението идва само дни, след като окончателно групата бе придобита от компанията на Кирил и Георги Домусчиеви. Когато сделката за „Нова Броудкастинг Груп“ бе финализирана преди месец, новите собственици на компанията обявиха, че Зурлева ще остане като член на Съвета на директорите, под председателството на Георги Домусчиев.

„[Силва Зурлева] е във висшия мениджмънт на медията от 1999 година, като с нейното име се свързва получаването на лиценза за национално ефирно разпространение на телевизията през 2003 година, както и създаването на множество иновативни формати и предавания – посочват от Нова. – Мениджмънтът на „Нова Броудкастинг Груп цени постигнатите успехи от Силва Зурлева и благодари за нейната всеотдайна работа и огромния принос за компанията през годините.“

От 10 май 1999 г. Зурлева е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. – председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. През 2009-а журналистката стана главен консултант на телевизията и член на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп.

През 2017 г. Зурлева пое временно управлението на дирекция „Новини и актуални предавания“ – на мястото на Дарина Сарелска, която беше отстранена от позицията след обвинения в цензура от страна на репортера Васил Иванов.

ДС