Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Симеон на премиерата си: Да загърбим синдрома „Вуте“!

Орешарски се появи за пръв път след оставката си

Пламен Орешарски си бе купил книгата на Царя предварително. А Георги Близнашки бе обзет от необяснимо щастие на събитието. Снимки: Румен Добрев - Симеон на премиерата си: Да загърбим синдрома „Вуте“!

Пламен Орешарски си бе купил книгата на Царя предварително. А Георги Близнашки бе обзет от необяснимо щастие на събитието. Снимки: Румен Добрев

„В последните дни съм дълбоко загрижен, да не кажа и разтревожен, за това, което се случва в България, за тежкия политически момент, пред който сме изправени“, заяви Симеон Втори на премиерата на биографичната си книга „Една необикновена съдба“ във вторник вечерта.

Залата „Виваком арт хол“ се оказа тясна за бивши политически величия, дошли за автограф от Негово Величество. Много от тях дължат кариерата си на върха в държавата именно на него и очевидно все още не е под достойнството им да му засвидетелстват уважението си. А други негови креатури липсваха забележително, твърде заети явно с мисълта, че отново ще управляват страната.

Царят бе аплодиран от вицепрезидента Маргарита Попова, служебния премиер Георги Близнашки, шефа на БНБ Иван Искров, Меглена Кунева, Михаил Миков, Пламен Орешарски, Огнян Герджиков, Пламен Панайотов, Даниел Вълчев, Соломон Паси, Милен Велчев, Антония Първанова, Гиньо Ганев, Благовест Сендов, Бриго Аспарухов… От артистичния свят събитието уважиха Милен Русков, Явор Милушев и Стойко Пеев.

„Преди няколко дни изведнъж си спомних, че в Полша в не по-леки моменти една думичка съживи обществото, мобилизира всички – „солидарност“, – продължи Царят. – Знаем какво постигна тя. Би било чудесно, ако всички се замислим да намерим заедно една дума, която да ни сплоти. Трябва ни нещо като онова, което ни се случи на 1 януари 2007 г., когато станахме пълноправни членове на Европейския съюз. Нужно ни е нещо подобно, за да гледаме с добро напред. Ако ми разрешите да използвам един личен израз, който може би не е от най-елегантните, но – нека да загърбим синдрома „Вуте“ и погледнем напред по един положителен начин! Трябва да осъзнаем, аче България има изключителен потенциал и в най-скоро време ще се каже, че българите са били предсказуеми и достойни партньори в една обединена Европа и по света. Това би била най-голямата ми радост в края на живота. За всички нас би било просто чудесно!“

Ето кои уважиха премиерата на Симеон Втори:

unnamed (4)

unnamed (11)

unnamed (7)

unnamed (15)

unnamed (19)

 

 

 

 

 

 

unnamed (14)

unnamed (17)

unnamed (12)

unnamed (18)

unnamed (16)

 

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg