Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Симеон за Желю Желев: Пословично скромен, ще го помня с добро

Симеон Сакскобургготски, Меглена Кунева и Желю Желев на 8 февруари 2012 г. на дискусия за бъдещето на еврозоната и българската икономическа политика. - Симеон за Желю Желев: Пословично скромен, ще го помня с добро

Симеон Сакскобургготски, Меглена Кунева и Желю Желев на 8 февруари 2012 г. на дискусия за бъдещето на еврозоната и българската икономическа политика.

Желю Желев е личност, която помня с пословична скромност, диалогичност и прямота. Негова е заслугата, България да бъде в Организацията на франкофонията, а след мандата си като президент постави основите на Балканския политически клуб.

Не бива да забравяме и основната му роля в зората на нашата демокрация.

Помня президента с добро при първата ни среща в Мадрид през 1992 година. Още тогава разбрах, че в негово лице имам един балансиран и умерен събеседник.

Специално се сещам за поканата му за обяд в официалната му резиденция при завръщането ми в България през месец май 1996 г.

Вечна му памет!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg