Симфония Балконика кани хора по балконите за хор на надеждата (видео)

Хора ще се играят пред онлайн камери поединично

В Италия, най-засегнатата от коронавируса страна, си дават кураж, пеейки по балконите. Снимка: Стопкадър - Симфония Балконика кани хора по балконите за хор на надеждата (видео)

В Италия, най-засегнатата от коронавируса страна, си дават кураж, пеейки по балконите. Снимка: Стопкадър

Съвместно пеене по балконите организира група творци, вдъхновени от примера на италианците, стана ясно от обявено събитие във Фейсбук.

Стефан А. Щерев, Рафи Богосян, Ирмена Чичикова, Орлин Павлов, Гери Турийска и още неколцина изявени артисти и журналисти са организаторите на „Симфония Балконика“. Събитието предвижда всяка вечер в 19 ч. хората да се включват в общ хор на надеждата от собствените си балкони.

В поканата за събитието се казва:

„Нуждата да сме обзети от общо чувство за принадлежност ни събира. Всеки според вкуса си, всеки според разбиранията си. Един от най-големите социални магнити винаги е бил танцът. В тази ситуация ще трябва да почакаме, докато можем да танцуваме отново. Но винаги можем да пеем заедно. Никога чувството за общ глас не е било по-силно. Питайте, който е бил в казарма или поне хорист в Радиохора.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Заедност. Но от хубавата.

Нека пеем с цяло гърло.

Каня и приятелите си музиканти да помогнат – с глас, с инструмент, с ритъм, с ръце… да започнем. Всеки намира изход. Можем и ние.

Симфония Балконика 2020

Colibri april 2017

Всеки ден, 19:00 ч, място: Твоят балкон
Вход: Свободен“

От групата за неделни хора също организират събитие във Фейсбук. Организаторите на хората пред Централна баня призовават днес в 17 ч. всички любители на хорото да се включат в онлайн танц пред компютрите си.

„Като не можем на живо, можем и чрез нета да сме във вибрацията на хорото, да сме едини и да се забавляваме!“, се казва в тяхното съобщение.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg