Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Симфония Балконика кани хора по балконите за хор на надеждата (видео)

Хора ще се играят пред онлайн камери поединично

В Италия, най-засегнатата от коронавируса страна, си дават кураж, пеейки по балконите. Снимка: Стопкадър - Симфония Балконика кани хора по балконите за хор на надеждата (видео)

В Италия, най-засегнатата от коронавируса страна, си дават кураж, пеейки по балконите. Снимка: Стопкадър

Съвместно пеене по балконите организира група творци, вдъхновени от примера на италианците, стана ясно от обявено събитие във Фейсбук.

Стефан А. Щерев, Рафи Богосян, Ирмена Чичикова, Орлин Павлов, Гери Турийска и още неколцина изявени артисти и журналисти са организаторите на „Симфония Балконика“. Събитието предвижда всяка вечер в 19 ч. хората да се включват в общ хор на надеждата от собствените си балкони.

В поканата за събитието се казва:

„Нуждата да сме обзети от общо чувство за принадлежност ни събира. Всеки според вкуса си, всеки според разбиранията си. Един от най-големите социални магнити винаги е бил танцът. В тази ситуация ще трябва да почакаме, докато можем да танцуваме отново. Но винаги можем да пеем заедно. Никога чувството за общ глас не е било по-силно. Питайте, който е бил в казарма или поне хорист в Радиохора.

Заедност. Но от хубавата.

Нека пеем с цяло гърло.

Каня и приятелите си музиканти да помогнат – с глас, с инструмент, с ритъм, с ръце… да започнем. Всеки намира изход. Можем и ние.

Симфония Балконика 2020

Всеки ден, 19:00 ч, място: Твоят балкон
Вход: Свободен“

От групата за неделни хора също организират събитие във Фейсбук. Организаторите на хората пред Централна баня призовават днес в 17 ч. всички любители на хорото да се включат в онлайн танц пред компютрите си.

„Като не можем на живо, можем и чрез нета да сме във вибрацията на хорото, да сме едини и да се забавляваме!“, се казва в тяхното съобщение.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах