Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Синът на Ленард Коен: Сбогом, татко, и благодаря

Той притежаваше харизма без дързост, старовремско джентълменство, сподели Адам Коен

Адам Коен благодари посмъртно на баща си за комфорта, който е осигурил на семейството си, както и за „ослепителното остроумие и чувство за хумор“. - Синът на Ленард Коен: Сбогом, татко, и благодаря

Адам Коен благодари посмъртно на баща си за комфорта, който е осигурил на семейството си, както и за „ослепителното остроумие и чувство за хумор“.

Синът на Ленард Коен Адам се сбогува с покойния си баща с трогателно публично съобщение във Фейсбук. Канадският поет и певец почина на 7 ноември, но за смъртта му се разбра четири дни по-късно.

„Сестра ми и аз току що погребахме баща си в Монреал – написа в понеделник Адам Коен в социалната мрежа. – Само сред най-близките си роднини и няколко негови приятели от много години той бе спуснат под земята в боров ковчег, до родителите си. Точно както искаше.

Пишейки това, си мисля за уникалната комбинация от самокритичност и достойнство на баща ми, неговата отзивчива елегантност, харизмата му без дързост, старовремското джентълменство и саморъчно издигнатата кула на работата му.

Има толкова много неща, за които искам да му благодаря, за последен път.“

Коен благодари на баща си за комфорта, който е осигурил на семейството си, за мъдростта му, за „ослепителното остроумие и чувство за хумор“. Адам, също музикант, му отдава признателност и за вдъхновението да преследва музиката.

„Искам да му благодаря първо за неговата музика, която ме съблазни като дете, после за това, че ме стимулира сам да правя музика, и накрая за привилегията да създавам музика заедно с него.

Благодаря ти за милите послания, за съчувствието и за любовта ти.“

Ленард Коен, който ни напусна на 82 години, загатна неотдавна, че времето му настъпва в разговор пред Дейвид Ремник за „Ню Йоркър“. Тогава той каза:

„Готов съм да умра. Надявам се да не е по много неприятен начин“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах