POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кин Стоянов поема Програма „Христо Ботев” на БНР

Новият директор е журналист и общественик, работи в БНР от 2007 г.

Кин Стоянов е бил в програмните съвети на БНТ и БНР. Снимка: Личен архив - Кин Стоянов поема Програма „Христо Ботев” на БНР

Кин Стоянов е бил в програмните съвети на БНТ и БНР. Снимка: Личен архив

Кин Стоянов стана директор на Програма „Христо Ботев“ в Българското национално радио, съобщиха от медията. Досегашният директор Митко Новков е напуснал по собствено желание, причините не се обявяват.

Кин Стоянов, син на Радой Ралин, е журналист и общественик. Бил е зам.-главен редактор на един от първите вестници след промяната – „Ла Страда“, където главен редактор е дългогодишният му „съучастник“ в журналистиката Емил Янев. По-късно заедно с Радой Ралин и Борис Димовски основава и оглавява като главен редактор вестник „Щастливец“. Бил е член на програмните съвети на БНТ и БНР. Създава и няколко информационни сайта.

Години наред Кин Стоянов беше и изпълнителен директор на Фонд „13 века България“.

През 2007 г. той заедно с колегата си Емил Янев създава екип „Инфохолици“ в Българското национално радио и двамата подготвят част от програмата на Радио „София“.

От 2019 г. досега Кин Стоянов е редактор в направление „Социални медии“ към дирекция „Дигитални програми“ на БНР.

Автор е на сборника с фейлетони „Ориентиране в обстановката“, романа „Камъчета за късмет“ и мемоарния колаж за Алеко Константинов „Гражданинът Щастливец“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg