Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Синът на Висоцки ще съди политик за интелектуална кражба

Фраза от известна песен на музиканта е използвана в предизборни материали

Стопкадър от „Диалог пред телевизора“ в изпълнение на Владимир Висоцки - Синът на Висоцки ще съди политик за интелектуална кражба

Стопкадър от „Диалог пред телевизора“ в изпълнение на Владимир Висоцки

Никита Висоцки, син на прочутия актьор и музикант Владимир Висоцки, ще съди руска депутатка за това, че е използвала фраза от стихотворение, част от песен, на неговия баща в предизборна агитация, съобщава „Комсомолская правда”.

Лариса Пишонина, председател на Съвета на народните депутати от гр. Владимир, е подготвила материали преди изборите, които ще се проведат на 13 септември, и във всички тях присъства изречението „Где деньги, Зин?” („Къде са парите, Зин?” – бел. ред.). Това е крилата фраза от стихотворението на Висоцки „Диалог пред телевизора”.

Синът на музиканта разбира за интелектуалното присвояване от приятели. Пред медиите той заявява:

„Хората, използвали тази фраза, са разсъждавали така: това е вече устойчив израз, крилата фраза. Но те не са подчертали цитата, не са подписали автора”.

Висоцки Младши не е давал разрешение за използване на израза, а и смята, че не би го дал, дори да го бяха поискали, защото става дума за политически материал. Той възнамерява да се обърне към адвокат, за да потърси правата си на наследник на творчеството на Висоцки и да забрани използването на думите на баща му в политическа агитация, твърди „Комсомолская правда”.

„Диалог пред телевизора” в изпълнение на Владимир Висоцки:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg