Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Синдикатите в защита на Кошлуков: Оставете БНТ на мира!

Председателите на синдикалните организации в националната телевизия защитават работещите в нея, докато текат протести срещу генералния ѝ директор

Лозунг от митинга на 16 юли пред БНТ с искане оставката на Емил Кошлуков. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков - Синдикатите в защита на Кошлуков: Оставете БНТ на мира!

Лозунг от митинга на 16 юли пред БНТ с искане оставката на Емил Кошлуков. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Синдикатите в БНТ излязоха с декларация в защита на работещите в БНТ и нейното ръководство. Писмото на синдикалните организации е публикувано в сайта на обществената телевизия. В него председателите на профсъюзите в БНТ отговарят на критиките срещу политиката на медията, особено силни през последните дни, и практически слагат знак на равенство между работещите журналисти и технически персонал в националната телевизия и генералния директор, чиято оставка бе поискана с протест и в писмо от над 70 интелектуалци.

Ето пълният текст на декларацията:

„Уважаеми колеги,

В последните няколко дни всички ние, работещите в БНТ, сме обект на системни критики, чрез които на обществото се внушава, че БНТ губи „авторитета, обективността и диалогичността си“ и това до известна степен се дължало на хората в националната медия, които все повече „робуват на страха и цензурата“.

Категорично не приемаме подобни твърдения. БНТ винаги е била, е и ще бъде медията с най-висока степен на обществено доверие и това се дължи изцяло на екипите, на хората в нея. Тези хора са безспорни професионалисти, за които БНТ не е просто предприятие, средство за препитание, а кауза и те го доказват всеки ден със своя труд и себеотдаденост.

Що се отнася до каквито и да било политически и други внушения, ние се обръщаме към тези, които се изживяват като „вездесъщи кукловоди“.

Оставете БНТ на мира! А ние ще застанем и ще подкрепяме всички, които отстояват принципите на демокрацията, за които БНТ е мисия.

Синдикатите в БНТ“

Вижте още: КОШЛУКОВ НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА

МАРИО ГАВРИЛОВ: БНТ ВЕЧЕ НЕ Е ОБЩЕСТВЕНА, ОБСЛУЖВА НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ

БОРЯНА ПУНЧЕВА ЗА КОШЛУКОВ: НЕ МОГА ДА СПОРЯ С ЧОВЕК, КОЙТО УПРАВЛЯВА СЪС СРЕДНИЯ СИ ПРЪСТ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg