VivaPay

„Синелибри” с ново мото и твърди дати

Формата на събитието може да претърпи промяна в зависимост от епидемичната обстановка

Ако се появи втора вълна на коронавируса, откриването на фестивала е възможно да се пренесе онлайн. Снимка: „Синелибри“ - „Синелибри” с ново мото и твърди дати

Ако се появи втора вълна на коронавируса, откриването на фестивала е възможно да се пренесе онлайн. Снимка: „Синелибри“

Кинофестивал „Синелибри“ ще има, макар и в по-различна форма, съобщиха организаторите. Датите за провеждане няма да се променят – фестивалът ще се проведе от 18 октомври до 8 ноември. Засега се предвижда филмите от селекцията да се излъчват само в арткината, а не в големите синеплекси, съобщиха организаторите пред „Площад Славейков“. 

Кинофорумът ще се проведе както обикновено – с международно жури и конкурсна програма, но формата на фестивала ще зависи от динамиката на развитие на епидемиологичната обстановка. Обмисля се и вариант, при който част от фестивала да се пренесе онлайн, ако се появи втора вълна на вируса.

Основната разлика от предишни години е проблемът с премиерите на филми. Тъй като „Синелибри“ показва само нови продукции, възможно е да има разминаване с датите на премиерите на много световни продукции, които бяха отложени заради коронавируса.

През 2020 кинофестивалът ще бъде посветен на няколко големи годишнини – 170 години от смъртта на Балзак, 250 години от раждането на Лудвиг ван Бетовен, 150 години от смъртта на Чарлс Дикенс и др. Филмите от програмата ще се излъчват под мотото „Възпитание на чувствата“.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg