Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Синелибри” с ново мото и твърди дати

Формата на събитието може да претърпи промяна в зависимост от епидемичната обстановка

Ако се появи втора вълна на коронавируса, откриването на фестивала е възможно да се пренесе онлайн. Снимка: „Синелибри“ - „Синелибри” с ново мото и твърди дати

Ако се появи втора вълна на коронавируса, откриването на фестивала е възможно да се пренесе онлайн. Снимка: „Синелибри“

Кинофестивал „Синелибри“ ще има, макар и в по-различна форма, съобщиха организаторите. Датите за провеждане няма да се променят – фестивалът ще се проведе от 18 октомври до 8 ноември. Засега се предвижда филмите от селекцията да се излъчват само в арткината, а не в големите синеплекси, съобщиха организаторите пред „Площад Славейков“. 

Кинофорумът ще се проведе както обикновено – с международно жури и конкурсна програма, но формата на фестивала ще зависи от динамиката на развитие на епидемиологичната обстановка. Обмисля се и вариант, при който част от фестивала да се пренесе онлайн, ако се появи втора вълна на вируса.

Основната разлика от предишни години е проблемът с премиерите на филми. Тъй като „Синелибри“ показва само нови продукции, възможно е да има разминаване с датите на премиерите на много световни продукции, които бяха отложени заради коронавируса.

През 2020 кинофестивалът ще бъде посветен на няколко големи годишнини – 170 години от смъртта на Балзак, 250 години от раждането на Лудвиг ван Бетовен, 150 години от смъртта на Чарлс Дикенс и др. Филмите от програмата ще се излъчват под мотото „Възпитание на чувствата“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах