Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Сиянието“ за пръв път у нас на голям екран

Шедьовърът на Стенли Кубрик с прожекция на „Киномания“ в чест на 80-годишнината на Джак Никълсън

Джак Никълсън в образа на писателя Джак Торънс в „Сиянието“ - „Сиянието“ за пръв път у нас на голям екран

Джак Никълсън в образа на писателя Джак Торънс в „Сиянието“

На 22 април тази година Джак Никълсън стана на 80. Образите, които е създал по време на кариера, продължила 40 години, са толкова силни, че дори не забелязваме, че е се е оттеглил в пенсия. Но неотразимата усмивка на Джак сякаш постоянно витае някъде наоколо. Усмивката с налудничав блясък, част от шедьовъра на Стенли Кубрик от 1977 г. „Сиянието“, по романа на Стивън Кинг.

Публиката у нас никога не е изпитвала ужаса и възторга от това превъплъщение на Джак Никълсън на голям екран. Това скоро ще бъде поправено: на 11 ноември филмът ще бъде показан в столичното кино „Люмиер“. Инициативата е съвместна на фестивала „Киномания“ и киноайта Оperationkino.net. Публиката ще види по-дългата, 143-минутна версия на филма.

След прожекцията ще има дискусия на филма, в която могат да се включат всички зрители в залата. Разговорът ще бъде заснет и ще бъде излъчен във видео подкаста на Operationkino „Inglourious Kunts“.

Организаторите призовават публиката да бъде бдителна, защото някой от персонажите във филма може да „оживее” и да се разходи сред зрителите.

Вижте още: ЛУДИЯТ КРАЛ ДЖАК НА 80

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90