VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Скалата детронира Клуни сред най-високоплатените актьори

В Топ 10 по богатство влизат редица „отмъстители“ - Крис Хемсуърт, Робърт Дауни Джуниър, Крис Еванс

Дуейн Джонсън в „Джуманджи: Следващо ниво“ - Скалата детронира Клуни сред най-високоплатените актьори

Дуейн Джонсън в „Джуманджи: Следващо ниво“

Дуейн Джонсън-Скалата е най-високоплатеният актьор за миналата година, според годишния доклад на „Форбс“. Той се изкачил с една позиция нагоре спрямо резултата си от миналата година, въпреки че е изкарал 89,4 млн. долара, по-малко от миналогодишните си 119 млн., отбелязва Би Би Си.

Миналогодишният първенец в листата, Джордж Клуни, е отпаднал от Топ 10 – причината е, че миналогодишните му приходи се дължаха на продажбата на компанията му за текила. Сделката бе на стойност 1 млрд. долара.

Списъкът с най-високоплатени актриси за 2018 г. ще излезе на 23 август, отбелязва „Форбс“. Листите включват всички печалби на актьорите, включително хонорари от реклами и други ангажименти, а не само актьорски участия.

Богатството на Скалата се дължи отчасти на компанията за спортно облекло „Under Armour“. Миналата година той се снима в „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“, „Небостъргачът“, междувременно продуцира „Семейни кютеци“ и „Шазам!“. По-късно през 2019-а ще излезе и „Джуманджи: Следващо ниво“ (Jumanji: The Next Level), в който участва заедно с Кевин Харт и Джак Блек.

Америка за България

На второ място по богатство тази година се нарежда Крис Хемсуърт с приходи от 76,4 млн. долара. „Отмъстителите“ наскоро размина по приходи „Аватар“ на Джеймс Камерън и високобюджетната продукция очевидно е обезпечила добре актьорите си – в листата може да видим още Робърт Дауни Джуниър (Железният човек), Крис Еванс (Капитан Америка) и Пол Ръд (Антмен).

Брадли Купър се завръща в Топ 10 за пръв път от 2015 г., благодарение на оскаровия филм „Роди се звезда“. Той е на шесто място с 57 млн. долара.

Участвал само в един голям филм миналата година (игралния „Аладин“ на Гай Ричи), Уил Смит губи няколко позиции и пада на десето място с 35 млн. долара.

Изненадата в списъка е присъствието на Акшай Кумар – боливудската звезда се е изкачила до четвърто място с приходи от 65 млн. долара.

Най-високоплатените актьори за 2018-а:

1. Дуейн Джонсън – $89,4 млн.

2. Крис Хемсуърт – $76,4 млн.

3. Робърт Дауни Джуниър – $66 млн.

4. Акшай Кумар – $65 млн.

5. Джеки Чан – $58 млн.

6. Брадли Купър – $57 млн.

7. Адам Сандлър – $57 млн.

8. Крис Еванс – $43 млн.

9. Пол Ръд – $41 млн.

10. Уил Смит – $35 млн.

Вижте още: ГЕРОЙ ОТ ОСКАРИТЕ СТАВА СУПЕРГЕРОЙ НА „МАРВЕЛ“

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg