Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Скалата като Черния Адам в нов филм на Ди Си (видео)

Новият антигерой черпи силите си от египетските богове

Черния Адам е надарен с божествени  мъдрост, сила и издръжливост. Снимка: Стопкадър от трейлъра - Скалата като Черния Адам в нов филм на Ди Си (видео)

Черния Адам е надарен с божествени мъдрост, сила и издръжливост. Снимка: Стопкадър от трейлъра

Сложна морална дилема ще разрешава Дуейн Джонсън Скалата в „Черния Адам“. Актьорът ще влезе в образа на най-новия антигерой на Ди Си. Първият трейлър към новия филм го представя в директен сблъсък със самолети, ракети и Обществото на справедливостта в Америка – формация от супергерои, която предхожда Лигата на справедливостта с няколко десетилетия.

Тет-Адам черпи силите си от египетските богове. Избира обаче да използва мощта си за злодейства, както става ясно от разговора с един от враговете му, който изтъква, че супергероите не убиват хора.

Адам започва живота си като роб в древен Египет и придобива извънредните си сили при инцидент, в който едва не губи живота си. След болезнена саможертва на сина си, той e пленен тъкмо заради новите си способности, които плашат обикновените хора. Адама остава стотици години наред погребан, размишлявайки върху болката си, докато постепенно не започва да възприема хората като преобладаващо лоши. Веднъж излязъл от оковите си, той се обръща към Обществото на справедливостта, които първоначално му помагат да се адаптира в новия свят. Съюзът им обаче е застрашен от провал, когато първичните инстинкти на Черния Адам излизат наяве.

Основната морална дилема във филма е очертана от могъщия Доктор Фейт (Пиърс Броснан), своеобразен водач на Обществото, който заявява на Адам:

„Имаш два избора. Можеш да бъдеш унищожителят на този свят или неговия спасител“.

Видеото към „Черния Адам“ разкрива цяла плеяда от нови персонажи. Освен Пиърс Броснан и неговия Доктор Фейт, който притежава мистичните сили да променя реалността по подобие на Доктор Стрейндж в „Марвел“, се появяват още Човекът-ястреб (Алдис Ходж), наследник на високотехнологична извънземна раса; Разбивачът на атоми (Ноа Сентинео), който умее да променя физическите си размери за секунди по подобие на Антмен в „Марвел“, и Червеното торнадо (Киунтеса Суиндъл).

Премиерата на „Черния Адам“ е на 21 октомври.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах