Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Крадете повече, ще ви простим!

Изчезването на милиардите от КТБ е само един от случаите, в които отговорността за контрола беше забавена, забравена и на практика опростена. Карикатура: Чавдар Николов - Крадете повече, ще ви простим!

Изчезването на милиардите от КТБ е само един от случаите, в които отговорността за контрола беше забавена, забравена и на практика опростена. Карикатура: Чавдар Николов

Да се краде е лошо. Крадците заслужават наказания – малки наказания за дребни кражби и по-големи за едри и за рецидивисти. Нашият малък, но горд народ, е справедлив, но и великодушен – с голямо християнско сърце, готов винаги да прости и да обърне и другата буза. Като не просто прости, а избере отново тези, които са го ограбили, за да го доограбят.

Ето така ние простихме  близо двумилионния консултантски хонорар на Доган (изваден от джоба на българския народ) и почетният председател на ДПС вече е пръв патриот сред хидроинженерите и обратното. Простихме и за онези не знам вече колко милиона, изплатени по сигурно стотиците изгубени от България дела срещу Прокуратурата в Европейския съд (17 осъдителни присъди срещу България само през 2014-а, 50 хиляди евро само за смъртта на Чората).

Простихме на комунистите 45-те години с трите фалита, опита да ни направят съветска република и разпиления пенсионен фонд, събиран от заплатите на бабите и дядовците ни. Благодарение на това сега нашите бащи и майки взимат месечни пенсии, колкото еднодневен хонорар в нормалните страни. Но ние простихме на крадците и 4 пъти ги пратихме отново да ръководят държавата; простихме 4-те откраднати миларда от КТБ, както и онези 1,3 милиарда, закопани в Белене, простихме и 550-те милиона обезщетение, които трябва да платим на Русия (защото нали сме русофили).

Простихме и онези 28 милиона, отишли за Квадрата с трите страни; и 15-те милиона за новите тухлички в Ларгото (като откритият преди една година музей под бул. „Мария Луиза“ още стои заключен).

Но когато крадат не от нас, а примерно от някой полски магазин за козметика и откраднати са не пенсионни фондове, милиарди спестявания, работнически заплати, авторски хонорари или първият тираж на нов сатиричен вестник, а крем за няколкостотин долара – и извършителят е заловен, и си е платил глобата – ето това изглежда никога няма да простим. Защото сме принципни!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg