Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Скок от 7,6 км без парашут (видео)

Люк Айкинс летя близо две минути и се приземи в мрежа 30 на 30 метра

Скокът бе излъчван на живо по телевизия „Фокс“ – той продължи малко повече от 2 минути, а в кулминационния момент 42-годишният Айкинс достигна скорост от 193 км/ч. - Скок от 7,6 км без парашут (видео)

Скокът бе излъчван на живо по телевизия „Фокс“ – той продължи малко повече от 2 минути, а в кулминационния момент 42-годишният Айкинс достигна скорост от 193 км/ч.

Американецът Люк Айкинс стана първият човек, скочил от 7,6 километра височина без парашут и приземил се успешно. Айкинс, който има повече от 18 хиляди скока в биографията си, падна в средата на мрежата с размер 30 на 30 метра в Калифорния.

Скокът бе излъчван на живо по телевизия „Фокс“ – той продължи малко повече от 2 минути, а в кулминационния момент 42-годишният Айкинс достигна скорост от 193 км/ч.

Под бурни аплодисменти, скачачът излезе от мрежата и прегърна съпругата и сина си.

„Почти левитирах, невероятно е – каза Айкинс след скока. – Случи се!“

Той призна още, че малко е оставало да се отмени скокът, тъй като властите са му наредили да носи парашут – това обаче би направило приземяването му в мрежата далеч по-опасно заради допълнителната тежест. Все пак организаторите на събитието вдигнали забраната за провеждането минути преди скока.

https://youtu.be/g8j0YFzmqWc

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах