POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Скоро най-големият проблем на Русия ще бъде смяната на името ѝ“

Руският президент Владимир Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС - „Скоро най-големият проблем на Русия ще бъде смяната на името ѝ“

Руският президент Владимир Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Това е войната на един-единствен човек, казва в своя канал в Ютюб Александър Невзоров – съветски и руски журналист, телевизионен водещ, режисьор и продуцент. 

Преди събитията от 2014 г. Невзоров е сред доверените лица на Путин, работил е в „Първи канал“, бил е депутат в руската Дума. След като дълги години е защитавал православието и официалната линия на Кремъл, след 2014 г. покрай украинските събития и сепаратистките настроения в Донбас, Невзоров нарича присъединяването на Крим към Русия „мародерство“. През последните 8 години поддържа позицията на Украйна. Върнал е всички награди, връчени му от Руската федерация.

Днес в канала си в Ютюб Александър Невзоров внесе още един поглед към войната, започната от Русия:

„След два-три месеца най-големият проблем на Русия ще бъде изборът на ново име за страната. Няма да е лесно. Но сегашното ще стане толкова тежко клеймо, че навярно ще е необходима смяна.

Нито един диктатор на света не е бил така мощно охраняван, както Путин. И все пак е достатъчно две-три години да се поживее в Русия, за да се разбере, че всичко е възможно. И нищо не може да бъде напълно изключено. Най-безумните идеи се материализират и най-немислимото се случва.

Какво ще бъде после? После ще стане ясно какво става в Украйна. Какво точно е това и на кого му е притрябвало.

Дали Шойгу ще продължи маниакално да тори украинската земя с момчета и да я замърсява с изгоряла техника, или цялата военна машина ще заглъхне, ще се спихне, ще пусне през дупки и процепи цялата патриотична пара, всичко ще утихне, ще минат десетина минути и ще започнат да се отварят люковете на оцелелите танкове и оттам ще се покажат главите и високо вдигнатите ръце на неканените гости?

По всяка вероятност това е войната на един-единствен човек, по дяволски начин преселила се от главата му в реалността“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС