Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Мълчание“-то на Скорсезе ще бъде оглушително (видео)

Излезе първи трейлър на филма, за който ще се говори много

Кадър от трейлъра на „Мълчание“ - „Мълчание“-то на Скорсезе ще бъде оглушително (видео)

Кадър от трейлъра на „Мълчание“

Един от претендентите за „Оскар“ вероятно ще бъде „Мълчание“ (Silence) на Мартин Скорсезе. Днес вече имаме първо видео на филма, който ще видим в рамките на „Киномания“, но чак през януари.

Скорсезе се опитва да заснеме този проект, базиран на книгата на японския автор Шюсаку Ендо, от ’91 г. насам. След „Последното изкушение на Христос“ режисьорът е изкушен от християнската тема. Отец Родригес (Андрю Гарфийлд) заминава за Япония, защото научава, че вместо да посвещава японците в християнството, неговият ментор – отец Ферейра (Лиъм Нийсън) – е обърнал гръб на църквата… Участват още: Адам Драйвър, Кийрън Хайндс, Таданобу Асано, Шин’я Цукамото.

Това ще бъде най-дългият филм на Скорсезе – 195 минути или 3,15 часа. Последната му творба – „Вълка от Уолстрийт“, беше под три часа.

„Мълчание“ ще бъде показан у нас на 14 януари и на 22 януари в зала 1 на НДК.

Междувременно на „Киномания“ може да гледаме Андрю Гарфийлд във филма на Мел Гибсън „Възражение по съвест“ и Адам Драйвър в „Патерсън“ на Джим Джармуш.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС