Скритите капани в промоциите на А1

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Скритите капани в промоциите на А1

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

През месец май изтичаше договорът ми за телевизия и интернет с А1, за който плащах около 39 лева. Имах планове през есента да отдам този апартамент под наем, затова положих огромни усилия да сключа нов договор на по-ниска цена, скромен пакет и по-слаб интернет, защото не знаех какви хора ще наемат жилището.

Оказа се, че при А1 нов договор на по-ниска цена е невъзможно да се сключи. Пак ми предложиха подобен пакет, разбира се, малко по-скъп. Оказа се, че наемателят ми не гледа телевизия и се наложи да опитам да прекратя договора, знаейки, че трябва да платя неустойка от сто двайсет и няколко лева – стойността на три месечни такси по около 41 лв.

Отидох в офиса на А1 в „Скай сити“, близо до зала „Фестивална“. Там любезно ми обясниха, че телевизионният ми пакет и интернетът са били в чудовищна промоция специално за мен с по 25 процента и сега освен трите такси трябва да изплатя тази промоция до края на договора – общо 610 лева. Ако си плащам всеки месец таксата до май 2021 г., когато изтича договорът, ще е малко над 700 лева.

Всички клиенти на тази компания е добре да знаят, че в договорите им е записана промоция и от А1 лесно спасение няма. Затова още отсега ще заявя, че от 2021 г. прекратявам всякакви отношения с тази фирма и никога повече няма да бъда неин клиент.

Вижте още: КАК ПРЕДОТВРАТИХ ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ ОТ СТРАНА НА А1 – БЕЗ НАМЕСАТА НА ПОЛИЦИЯТА

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg