Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Слънчев бряг най-изгоден за британците

В българския курорт туристите получават най-ниските цени в Европа, сочи проучване на Острова

Слънчев бряг е намалил цените си с 10% през март, в сравнение с предишната година. - Слънчев бряг най-изгоден за британците

Слънчев бряг е намалил цените си с 10% през март, в сравнение с предишната година.

Слънчев бряг е най-изгодният курорт в Европа според изследване на „Пост офис“. Британското проучване, цитирано от „Би Би Си“, сочи, че пакет от ежедневни стоки в българския курорт струва 37 паунда, докато при водача в класацията, Ибиза, стойността на същите би била 131 паунда.

Изследването е било проведено през месец март (което е донякъде странно, предвид „населеността“ на Слънчев бряг в края на зимата и началото на пролетта) и е сравнявало цената на пакет от общо десет туристически продукта – от обедно и вечерно меню и напитки до слънцезащитен крем – в 19 европейски морски курорта.

След Слънчев бряг, най-евтино е в Алгарве в Португалия (58 паунда), следван от Коста дел Сол в Испания (61 паунда). Същото в Соренто в Италия може да се купи за 119 паунда, а в Ница във Франция – за 117.

Средните цени за британците из тези 19 курорта през март са се увеличили със 17% в сравнение със същия месец миналата година. Частично това се дължи на падането на паунда след „Брекзит“, но също и на нарасналата популярност на някои курорти. Такива са Задар в Хърватска (ръст с 44%), Лисабон в Португалия и Крит в Гърция (по 29%).

Също така, някои курорти са намалили цените си – водач тук е Слънчев бряг (с 10%).

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС