Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Днес: слънчевото затъмнение на живо с НАСА (видео)

Агенцията предава зрелищното явление от земя, самолети и Международната космическа станция

Слънчево затъмнение от Индонезия, март 2016 г. Явлението в САЩ по-късно днес ще премине през 14 американски щата – от единия до другия бряг на континента. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Днес: слънчевото затъмнение на живо с НАСА (видео)

Слънчево затъмнение от Индонезия, март 2016 г. Явлението в САЩ по-късно днес ще премине през 14 американски щата – от единия до другия бряг на континента. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Слънчево затъмнение ще може да се наблюдава днес в цяла Северна Америка. У нас няма да наблюдаваме зрелищното явление, но, благодарение на НАСА, ще можем да го видим от редица точки на света, включително и от самолети, космически апарати и Международната космическа станция.

Агенцията предлага видео на живо във Фейсбук, което започва излъчване от 9 часа тихоокеанско време – 19 часа в България.

В продължение на 100 минути 14 американски щата ще изживеят повече от 2 минути мрак насред слънчевата част от деня. Частично затъмнението ще бъде видимо из целия континент. За първи път от 1918 г. насам явлението ще премине от единия до другия бряг на Щатите.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах