Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Слънцеубежище на Пролетния панаир на книгата пред НДК

Ще се проведат повече от 80 литературни събития и ще бъдат представени над 200 нови книги от 144 издателства

От днес до неделя градината пред НДК ще бъде книжарница на открито. Снимка: „Площад Славейков“ - Слънцеубежище на Пролетния панаир на книгата пред НДК

От днес до неделя градината пред НДК ще бъде книжарница на открито. Снимка: „Площад Славейков“

Пролетният панаир на книгата и Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи се откриват днес в градинката пред НДК. Събитията ще преминат в дъждовно време и с фокус върху Георги Господинов и „Времеубежище“. Награденият с „Международен Букър“ български писател ще бъде в сряда от 18 ч. на щанда на „Жанет 45“ за среща с читателите си.

Вижте още: ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ НА ЖИВО СЛЕД БУКЪРА НА ПАНАИРА ПРЕД НДК

По време на събитието, което ще продължи от 29 май до 4 юни, ще се проведат повече от 80 литературни събития и ще бъдат представени над 200 нови книги от всички 144 издателства, които участват в Панаира. Според организаторите от Асоциация „Българска книга“ това е рекорден брой участници за всички години от провеждането на Пролетния панаир.

Паралелна литературна програма е предвидена и в много книжарници, литературни клубове и зали за събития в столицата.

Събитията са част от Културния календар на Столична община за 2023 г. и се осъществяват с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС