Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Слава Иванова – директор на Квадрат

Тя бе единственият кандидат, допуснат до състезанието за поста, и неочаквано спечели

Слава Иванова се състезава срещу самата себе си в конкурса за директор на Квадрат 500. - Слава Иванова – директор на Квадрат

Слава Иванова се състезава срещу самата себе си в конкурса за директор на Квадрат 500.

Имахме известни подозрения кой ще спечели конкурса за директор на Националната галерия „Квадрат 500“… Не бяхме много сигурни, но ето че не бяхме опровергани. Слава Иванова спечели конкурса, обявен от Министерството на културата, след оспорвана конкуренция със самата себе си.

Шегата настрана – Иванова бе единственият кандидат, допуснат до интервю с комисията. За нея дори бе съставен списък с претендентите за поста, нищо че в него имаше само едно име. На 14 юли бе „състезанието“ за може би най-високата позиция в музейното ни дело и вече имаме сигурен финалист.

„С оглед получения брой точки, комисията класира като успешно издържал конкурса Слава Петкова Иванова“, съобщават „новината“ от Министерството на културата.

Както се казва в един стар виц – няма хора…

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg