Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Слави Бинев подаде оставка омерзен от културата

Борбата за опетняването му беше грозна, унизителна и режисирана, твърди Валери Симеонов

Слави Бинев се отказа от културата, след мощен отпор на творците срещу него. - Слави Бинев подаде оставка омерзен от културата

Слави Бинев се отказа от културата, след мощен отпор на творците срещу него.

Слави Бинев подаде оставка като шеф на Комисията за култура и медии, съобщи на брифинг в парламента председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

„Проблемът се инспирира от Народното събрание, – заяви Симеонов. – Слави Бинев преди 12 дни беше избран за председател на Комисията по култура и медии. Станахме свидетели на действия, които бяха насочени срещу този избор. Води се една изключително грозна и унизителна кампания за опетняването на Бинев, без това да е подкрепено от каквито и да е аргументи. Хората, които протестират, отказаха среща както с него, така и с парламентарната група на Патриотичния фронт. Считаме, че създаването на напрежение, независимо колко е основателно и режисирано, не трябва да продължава. Беше поставен въпросът на разискване за избора му като председател. На заседанието Бинев изложи своето мнение по въпроса. Той е изключително омерзен и приема това като грозна атака срещу неговата личност”.

Валери Симеонов обяви, че неговият фронт няма да предлага нова кандидатура за шеф на тази комисия.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg