Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Слави Бинев след оставката: Културата и медиите да пият вино от черепа ми!

За 10 дни направил много за творците, покрай него всички чули за проблемите им

Слави Бинев заяви, че "кофите с помия" му дошли в повече. - Слави Бинев след оставката: Културата и медиите да пият вино от черепа ми!

Слави Бинев заяви, че "кофите с помия" му дошли в повече.

„Стана ясно едно – мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино днеска вечерта от моя череп, образно казано. Но, внимавайте, когато човек направи няколко крачки назад, може да се засилва…“, коментира Слави Бинев оставката си като председател на Комисията по култура и медии в парламента. По думите на председателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, Бинев се оттеглил омерзен от културата. А борбата срещу него била за опетняването му – грозна, унизителна и режисирана.

„Дано следващият председател да успее да увеличи парите за култура“, заяви двусмислено Симеонов. Бившият съдържател на БИАД пожела новият шеф на комисията да успее да покачи медиите ни в класацията за свобода на словото.

Слави Бинев каза, че „кофите с помия“ му дошли в повече и обмислял решението да се оттегли от няколко дни. За тези десет дни на напрежение бил направил за културата толкова, колкото никоя пиар агенция не е в състояние, тъй като творците успели да си кажат ясно проблемите и всички да ги чуят.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах