Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Слави Трифонов дарява 100 хил. лв. на медиците в Александровска болница

Шоуменът дарява парите за допълнителни възнаграждения на лекарите, сестрите и санитарите

„Призовавам българските депутати, министри и президента да дарят заплатите си. Както и субсидиите, които партиите държат на влог“, каза в изявление Слави Трифонов. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Слави Трифонов дарява 100 хил. лв. на медиците в Александровска болница

„Призовавам българските депутати, министри и президента да дарят заплатите си. Както и субсидиите, които партиите държат на влог“, каза в изявление Слави Трифонов. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Слави Трифонов обяви, че ще дари сумата от 100 хил. лв. на лекарите, сестрите и санитарите в Александровска болница. Шоуменът съобщи намерението си в изявление по собствената си телевизия „7/8“.

„Там работят 35 медицински сестри и санитари, които всекидневно са в досег и се грижат за болните от коронавирус. В същото време знаем колко мизерни са заплатите им. Затова дарявам тези пари, за да получат те допълнително възнаграждение“, заяви той.

„Това правя аз. Но „то“ не съм само аз. Ами „то“ сме „ние“. И като казвам „ние“, се сетих за капачки за кувьози, пари за „Българската Коледа“, пари за един милион благотворителни акции. А си мисля, че има една група хора, които стоят отстрани на всичко това. Те получават големи заплати – от нашите пари! Те получават огромни субсидии – от нашите пари!

Те непрекъснато измислят рестрикции за нас – техните работодатели! Работят само три пъти седмично за тези пари. И сега, според мен, е времето да покажат, че са част от нас.

Затова, призовавам българските депутати, както и министрите от правителството, както и българския президент да дарят парите от заплатите си в тази криза за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както и субсидиите. Българските партии от парламента държат парите си на влог. Сега е време да ги използват за „ползу роду“.

„В същото време има едни хора, които взимат големи заплати, които идват от нашите данъци. Хора, които налагат рестрикции, ходят по три дни на работа. Призовавам българските депутати, министри и президента да дарят заплатите си. Както и субсидиите, които партиите държат на влог. Хайде сега да видим какво могат българските политици!“, заяви Трифонов.

„Ето, уважаеми сънародници, аз правя, каквото мога, вие правите, каквото можете, хайде сега да видим какво могат българските политици“, завърши изявлението си шоуменът бизнесмен.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС