Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Слави Трифонов на протест пред парламента

Несправедливо е да се правят, че референдумът не съществува, каза шоуменът

След като обърна внимание на медиите, Слави Трифонов седна на стол пред паметника на Цар Освободител, където да продължи с изразяването на гражданското си недоволство. Снимка: Емил Георгиев - Слави Трифонов на протест пред парламента

След като обърна внимание на медиите, Слави Трифонов седна на стол пред паметника на Цар Освободител, където да продължи с изразяването на гражданското си недоволство. Снимка: Емил Георгиев

Слави Трифонов се появи на протеста пред Народното събрание в деня, в който депутатите гласуваха третото правителство на Бойко Борисов. Телевизионният водещ няколко пъти натърти пред журналистите, че не е дошъл да дава интервюта, а само да заяви гражданската си позиция за референдума, иницииран от него.

Трифонов заяви, че народът ясно е поставил волята си и политическата класа няма право да се отнася сякаш допитването до хората не съществува.

„Какво правят две седмици, с какво се занимават? – заяви водещият. – Тук непрекъснато седим и наблюдаваме как ще изглежда новото правителство, което е същото като старото?“

Седя тук и казвам, че това е несправедливо, заяви Трифонов. А когато журналистка от Нова телевизия го попита защо не е дошъл в началния час на протеста (11 часа), той заяви, че тя няма да му „определя“ къде и кога да идва. След като обърна внимание на медиите, Трифонов седна на стол пред паметника на Цар Освободител, където продължи с изразяването на гражданското си недоволство.

Малко преди да се появи физически пред Парламента около 13 ч., Слави Трифонов разпространи и отворено писмо до медиите, в което отново напомни настояванията си депутатите да приемат желанията на гласувалите на референдума.

Предлагаме ви пълен текст на писмото.

„Българският политически елит се е самозабравил. Срамувам се, че допуснахме да се получи така – шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник – българския народ. Три милиона и половина гласуваха на Референдума. Два милиона и половина с положителен отговор. Като един от тези хора, извървях всички законови стъпки, въпреки пречките, за да се приеме решението на гласувалите на референдума. Но явно желанието за власт е по-силно. И от морала, и от законите. Затова аз отивам да си търся правата пред Парламента. Като трибуна на моята гражданска позиция ще използвам единственото останало свободно медийно пространство в България – интернет. А в предаването си довечера ще говоря за събитията пред Парламента в Скопие.

Слави Трифонов“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg