Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Слави Трифонов прави избори във Факултета по журналистика

Поредният месия – с ореол от чалга хитове

В последните няколко месеца, покрай набирането на подписи за референдум, иницииран от шоумена, той и екипът му обикалят страната и агитират студенти. - Слави Трифонов прави избори във Факултета по журналистика

В последните няколко месеца, покрай набирането на подписи за референдум, иницииран от шоумена, той и екипът му обикалят страната и агитират студенти.

Анонс за среща във Факултета по журналистика и масова комуникация, интензивно обществено вълнение и отмяна на беседата. Бързичко, за по-малко от 24 часа, стана ясно, че разговор на Слави Трифонов и редколегията му със студенти във ФЖМК все пак няма да има. Такъв бе насрочен във вторник – чрез събитие във Фейсбук. Ден по-късно от Ректората съобщиха, че срещата е отменена. Събитието в социалната мрежа скоропостижно бе изтрито.

Гостуването на Трифонов във Факултета по журналистика трябваше да се случи от 18 часа в една от залите в сградата. В последните няколко месеца, покрай набирането на подписи за референдума, иницииран от шоумена, той и екипът му обикалят страната и агитират студенти – досега в Благоевград, Пловдив, Русе и Велико Търново.

В София обаче нещата очевидно не минават по мед и масло. По адрес на анонсираната среща започна да се сипе огън и жупел в социалните мрежи, Трифонов бе заподозрян в опит за политическа пропаганда – и то пред бъдещи журналисти. Така събитието претърпя гръмко фиаско.

От управата на Софийския университет са коментирали пред „Офнюз“, че среща няма да има. Причина за отказа е правилникът на Университета, който забранява политическа дейност във висшето учебно заведение.

Де факто Ректоратът оповести целта на Трифонов. Защото в началото не беше ясно в кое свое качество на Слави е тази визита – на шоумен или на бъдещ политик? Ако се представя като шоумен, няма нужда – над 20 години го гледаме всяка вечер на екрана. Ако отива като бъдещ политик – също няма нужда: знаем, че за над 20 години на екрана той е добре обигран в популизма и патриотарството (да си припомним prima патриот и прочие уж родолюбиви негови начинания). Ако пък е решил да учи на журналистика бъдещите журналисти – мерси: неговата „журналистика“ е по сценарий.

Когато хора от шоубизнеса – и то от ниската му част, посегнат към политиката, имаме проблем. Защото няма как да очакваме от тях нещо друго, освен още чалга, но вече политическа, и още шоу. Сега имаме в изобилие и от двете. Демокрацията има своите кусури. Един от тях е, че всеки може да се пробва в политиката и всеки може да бъде избран. Е, после ще бъде сменен, но първо трябва да го изтърпим 800 дни. Сетне да се готвят Азис и Софи Маринова.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90