Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Слави Трифонов обвини зрителите за манипулацията с клипа

Пратили са ни го, но останалото е такова, каквото е, обясни шоуменът

Водещият обясни, че електронната поща на предаването продължава да се пълни със „сигнали за опорочаването на гласуването за референдума“ - такива, каквито са. Каквото и да означава това. - Слави Трифонов обвини зрителите за манипулацията с клипа

Водещият обясни, че електронната поща на предаването продължава да се пълни със „сигнали за опорочаването на гласуването за референдума“ - такива, каквито са. Каквото и да означава това.

Слави Трифонов не се извини за манипулацията с чуждия клип, който представи в шоуто си за изборно нарушение у нас. Просто бил пристигнал в електронната поща на предаването и така попаднал в ефир. И прехвърли вината за лъжата на своите зрители.

На 9 ноември шоуменът даде поредица от примери за измами по време на вот, а между тях и видео, на което се виждат две жени в избирателна секция – докато едната изглежда прикрива зад гърба си деянието, другата неколкократно тъпче по няколко, очевидно предварително подготвени бюлетини, в урната. В долната част на екрана през цялото време стоеше надпис „Парламентарни избори 2014“.

Вижте още: ШОУТО НА СЛАВИ ИЗВЪРШИ ЧУДОВИЩНА МАНИПУЛАЦИЯ

Това може би наистина са автентични кадри с грубо нарушение на парламентарните избори през 2014-та, но се оказа, че примерът не от България, както ни уверяваше Трифонов. Клипът е качен в YouTube още на 12 септември 2014 г. или 3 седмици преди парламентарните избори у нас и е озаглавен „Изборни измами в Русия“.

Ден по-късно Трифонов започна шоуто си с цитат от „Бай Ганьо“ на Алеко Константинов. След което призова да открием разликите с днешните избори. Водещият обясни, че електронната поща на предаването продължава да се пълни със „сигнали за опорочаването на гласуването за референдума“.

„Вчера също ви показахме много примери и един от тях беше как се тъпчат бюлетини в урна на предните избори – каза Трифонов. – Беше ни изпратено като събитие от 2014 г. от наши зрители, но се оказа, че това не е от България. Като изключим това – всичко друго, изпратено от хората, си беше точно такова, каквото е. Днес ще продължа да показвам вашите сигнали за опорочаването на гласовете за референдума.“

Останалото, което са получили в електронната поща на шоуто със сигурност отговаря на твърдението, че е „точно такова, каквото е“. Тази дефиниция със сигурност може да бъде използвана за всяко от показаните видеа, няма значение колко са достоверни. Защото всяко нещо действително може да се нарече „такова, каквото е“ – независимо дали е автентично, или фалшиво. Въпросното видео от вчера също е такова, каквото е. Явно само твърденията на Трифонов не винаги са такива, каквито са.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах