Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

След един уикенд в Китай, „Хари Потър и философският камък” мина $1 млрд. приходи

Общият касов успех на всички филми от поредицата в света вече е $7,74 млрд.

Даниъл Радклиф в „Хари Потър и философският камък“ - След един уикенд в Китай, „Хари Потър и философският камък” мина $1 млрд. приходи

Даниъл Радклиф в „Хари Потър и философският камък“

След като беше излъчен повторно на 3D и IMAX в Китай през последния уикенд, първият филм от сагата за момчето магьосник премина границата от 1 млрд. долара приходи след постъпления от 16, 6 млн. долара в Китай от 16 хиляди киносалона, съобщава „Варайъти”.

„Хари Потър и филисофският камък” (2001) е вторият филм от франчайза, който прескочи психологическата граница от милиард долара. През 2011 г. последният филм от поредицата – „Хари Потър и даровете на смъртта” (втора част) – спечели от прожекции в цял свят 1,34 млрд. долара. Общият касов успех на всички 8 филма от сагата до момента се равнява на 7,74 млрд. долара.

За пръв път „Хари Потър и философският камък” е излъчен в Китай през 2002 г., доста преди комунистическата страна да се превърне във втория по големина филмов пазар на света. Приходите от последните три дни на миналата седмица в далекоизточната държава са повече, отколкото приходите от всички излъчвания на филма там преди 19 години, твърди „Варайъти”.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах