Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

След кубчета и призми, колчетата по „Графа“ се завърнаха

Ще ги поставят, след като им бъде избран дизайн, който да си кореспондира с новата градска естетика

Въпросът пред експертите бе: колчета или бутони. Снимка: Столична община - След кубчета и призми, колчетата по „Графа“ се завърнаха

Въпросът пред експертите бе: колчета или бутони. Снимка: Столична община

Експериментите със споделеното пространство на ул. „Граф Игнатиев“ приключиха с решението да бъдат поставени старите, познати колчета – но с нов дизайн. След опитите с кубчета и триъгълни призми, предизвикали присмеха и възмущението на софиянци, Столична община представи пред медиите окончателния си избор за ограничители на трамвайното трасе по „Графа“.

Общинският експертен съвет по устройство на територията оповести това решение под формата на изнесено заседание край трамвайната линия на „Граф Игнатиев“, в близост до църквата „Свети Седмочисленици“.

След като направиха оглед на ремонтирания участък, експертите разгледаха два варианта ограничители на трамвайното трасе и пешеходната зона – единият, наречен „Studs“ (габър), а другият – чугунено колче „Болард“, които бяха поставени на място. След проведената дискусия между присъстващите общински съветници, представители на професионалните организации, СДВР – отдел „Пътна полиция“, Съюз на слепите в България и НПО, специалистите се спряха на колчето, изпитано средство, използвано и преди ремонта.

Снимка: Столична община

Преди да бъдат поставени, предстои да се обсъди дизайна на новите колчета, който според общинарите трябва да си кореспондира с новата градска естетика. Ще им бъде поставен и гербът на София.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg