Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

След Лувъра съкровищата ни на турне из България

Покани за „Епопея на тракийските царе“ идват от Англия, Русия, Хърватия, Турция, Мароко

Всеки посетител в изложбата ни в Лувъра може да погледне в очите царя на одрисите Севт Трети. - След Лувъра съкровищата ни на турне из България

Всеки посетител в изложбата ни в Лувъра може да погледне в очите царя на одрисите Севт Трети.

Изложбата „Епопея на тракийските царе“ ще тръгне на турне из страната след като бъде върната от Лувъра, съобщи министърът на културата Вежди Рашидов по Би Ти Ви тази сутрин. В Париж съкровищата ни ще бъдат експонирани до 20 юли.

Първата дестинация на колекцията от най-значимите български артефакти ще бъде Национална галерия „Квадрат 500” в София. След това изложбата ще тръгне на гастрол в градовете, чиито музеи дадоха експонати за Лувъра – Пловдив, Казанлък, Враца, Варна, Русе, Ловеч, Бургас, Септември, Несебър, Созопол, Шумен, Исперих, Карнобат, Хасково и Стрелча.

Покани за пътувания на „Епопеята“ са получени от музеи в Хърватия, Турция, Мароко. Интерес към съкровищата на траките проявиха от Кремълския музей в Москва, както и от Британския музей. От Япония пък предлагат да представим в страната им най-новите ни археологически открития.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg