Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

След Съюза на артистите Рашидов получи подкрепа и от филмовите дейци

В културата тече преброяване - кой е на страната на Вежди Рашидов и кой е против втория му мандат като министър на културата. Снимка: Румен Добрев - След Съюза на артистите Рашидов получи подкрепа и от филмовите дейци

В културата тече преброяване - кой е на страната на Вежди Рашидов и кой е против втория му мандат като министър на културата. Снимка: Румен Добрев

След Съюза на артистите министърът на културата Вежди Рашидов получи подкрепата от още едно творческо сдружение – Съюза на българските филмови дейци, подписано от техния председател Иван Павлов. Културата в момента е разделена на две – за и против втория мандат на скулптора във властта. Онлайн върви петиция срещу Рашидов, други интелектуалци пък заявиха позицията си във формата на открито писмо. 

Също с писмо е засвидетелствал подкрепата си Иван Павлов: „Уважаеми господин Рашидов, от името на Съюза на българските филмови дейци искам да ви пожелая успех във вашата дейност като министър, поемащ високоотговорната мисия да способства за развитието на българската култура.

Надяваме се, че ще положите всички усилия за реализирането на заявеното от Вас намерение 1 процент от Републиканския бюджет да бъде задължително отделен за култура, което ще позволи да се изпълнява Законът за филмовата индустрия, а и да се увеличи бюджетът за филмопроизводство като една от най-важните духовни сфери на съвременното изкуство”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg