СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

След Слави Бинев бивша стюардеса поема културата

Как да разкажем за Поли Карастоянова, историите й са твърде жълти за нас...

Поли Карастоянова също като Слави Бинев се захваща с културата, защото не й предлагат друго. - След Слави Бинев бивша стюардеса поема културата

Поли Карастоянова също като Слави Бинев се захваща с културата, защото не й предлагат друго.

Бивша стюардеса поема културата и медиите в парламента, след като Слави Бинев принудително напусна председателския пост в комисията. Поли Карастоянова е вторият опит на Патриотичния фронт да управлява творците и обществените БНТ и БНР. За съжаление, тя, както и менте-архонтът, нямат общо нито с едното, нито с другото… Просто по стечение на обстоятелствата в момента Карастоянова е депутатка от формация, с която ГЕРБ и Реформаторския блок си редят пасиансите в Народното събрание.

Ако Бинев безспорно не притежаваше компетентност за тази комисия, Карастоянова ни най-малко не превишава неговата експертиза. Интересите й винаги са били в друга посока – примерно в туризма. Но както и при Бинев, в случая Карастоянова е трябвало да вземе каквото и дадат.

За властта, за жалост, културата вече години наред е един празен вързоп, който всеки подритва. И така, докато Слави Бинев от личен опит не се увери, че творците не са онези симпатични бояджии Микеланджело и Леонардо, нито пък ще седнат угодно да ти посвирят като Клайдерман, докато си сърбаш шкембе-чорбата, те ще те докарат до омерзение, а накрая даже ще пият вино от черепа ти…

Поли Карастоянова блесна с НДСВ, мина през „Евролевицата“, достигна ГОРД и Патриотичния фронт… Как обаче да кажем нещо за политическата й кариера извън жълтото? Историите, с които е позната, са от твърде интимен порядък и няма как да намерят място в „Площад Славейков“.

Вместо това ще поканим г-жа Карастоянова да представи визията си за бъдещето на културата и медиите. За разлика от своя съпартиец, печално известния модерен хъш, тя пък може да има някаква представа от материята, с която се захваща.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90