Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Следете ме, дреме ми

 - Следете ме, дреме ми

Картите, които България раздава в скучна игра на покер със самата себе си, са „Да, България“, „Не, Турция“, „Може, Америка“ и „Нека, Русия“. Двамата ни турци-„интелектуалци“ са доброто и лошото ченге и си кореспондират публично с писма, на които само те си вярват. И някой непрекъснато довлича отново и отново изтощения катарзис с надежда да ни го пробута. Само че на катарзиса му писнА и е изпаднал в амок.

Амокът пък е особеното заболяване, от което според германците страдат много случайни терористи с много случайни мюсюлмански имена. Просто амок, нищо лично, шат на патката главата. Патката, разбира се, е Европа в перспектива, която вече се е очертала като добрата мащеха на Запада и Изтока. А внесените от чужбина момчетата не могат да повярват, че жени пият сами кафе публично. И това е най-малкият им културен шок от европейките, защото момчетата са израстнали в домове, в които мама я държат затворена у дома само да ражда, чисти, пере и готви, и да си затваря устата.

Германия има липса на работна ръка, както и мъже за белите германки, които не искат да раждат, затова леля-мултикултуристка внася култура, която ще ги разработи във всяко едно отношение. Според статистика на ЦРУ раждаемостта на Америка е на 142 място, България е на 203, а Германия е с две места по-зле и от България – 205 място. Миналата година бележи 33-годишен рекорд в раждаемостта в Германия, дължащ се основно на имиграцията. Вече е ясно, че с широко отворените си обятия от 2015 г. Меркел решава демографски проблеми.

Интересен подход е да съчетаеш нас, жените, израстнали в пълна свобода и на практика във все по-феминистко общество, с мъже, които са израстнали точно в обратното. Нищо лично срещу исляма, и няма да го нарека екстремен, защото така неекстремно живеят като робини на мъжете си стотици милиони жени по света. Просто като жена бих искала, ако е около мен, да е по-далече от мен, а Меркел и Обама направиха това все по-невъзможно.

А протестиращите срещу Тръмп феминистки с розови п…и на главите бяха предвождани освен от Мадона и от Анджела Дейвис – марксистка, бивш член на комунистическата партия на САЩ, носителка на Ленинска награда за мир. След оправдателна присъда за терористичен акт на отвличане и убийство на съдия, през 1972 г. Дейвис тръгва на международен тур, на който изнася лекции за човешките права в Америка. Гостува на Кастро в Куба. По покана на Централния Комитет на КПСС Дейвис посещава Москва, където е наградена с почетен докторат от Московския Държавен Университет. А когато ѝ връчват Ленинската награда за мир, тя възхвалява „славното име“ на Ленин и „великата Октомврийска революция“. ЦРУ твърди, че през 1971 г. 5% от съветската пропаганда е насочена към Анджела Дейвис. Интересно защо ЦРУ сега не обръща внимание на марксистите, а само Путиновата пропаганда е проблем.

Линда Сарсур, друга предводителка на младите американски феминистки, е разобличена от мюсюлманската реформаторка и активистка Аян Хирси Али като фалшива феминистка. Родената в Сомалия Али е била подложена на генитално осакатяване. Бяга от уредения от родителите ѝ брак и става един от най-острите критици на исляма в последните години. Тя казва:

„Г-ца Сарсур не се интересува от универсални човешки права, тя е защитник на закона на Шариата. Няма принцип, който да унижава, деградира и дехуманизира жените толкова, колкото принципа на Шариата“.

И това са предводителките на младите американски жени. Процесите, които ги докараха, са войните в Ирак, Арабските пролети, провалът в Либия, и черешката на тортата – Сирия. Излишно е да изброяваме имената на американските президенти, докарали Америка до състоянието младите ѝ хора да искат комунизъм с оттенък на шариат, в който си сменяш пола като панталоните от миналия сезон – защото всичко е свързано и всички сме едно. Да, едно, но това едно е едно на едно място, и друго на друго място. И политическото инженерство на всякакви милиардери в сянка води до световен хаос, който е на път да избухне.

Същевременно „Уикилийкс“, които вършат работа ту на нео-либералите, ту на нео-консерваторите, са в процес на изваждане на смразяваща, но не неочаквана информация затова, че ни шпионират и през телевизорите. Аз съм в дилема какъв телефон да си купя. Досега бях с iPhone, и си давам сметка, че съм на разположение на сателитите по всяко време. Нещо ми е екзотично и се чудя дали следващият телефон да не е Huawei. Имам нужда от някаква промяна. Да видим пък какво ще стане, ако ме следят китайците. Същевременно китайският телефон има страхотна немска камера Leica. Телевизорът ми обаче е американски. От време на време му се изплезвам и казвам „Всички политици сте долни л…а, следете ме, дреме ми“ без особен ентусиазъм. Да дойдат звездните рейнджъри и да ме вкарат в Гуантанамо.

И на фона на всичко това Доган и Местан в момента са любимите български писатели. Би било прекрасно, ако българските турци не им се връзваха така. Досега сме живяли мирно заедно в България, с малки изключения, създадени от комунистическата власт, трябва ли Доган да ни спасява от Ердоган? Не можем ли сами да се отървем и от Ердоган, и от триглавия дракон Местан-Доган-Пеевски, като турските ни братя и сестри не гласуват нито за „доброто“, нито за лошото ченге? Знам, че въпросът ми е наивен, но все пак да си кажа.

България е прекрасно място за живеене и кръстопът на многовековни култури. Българите поотделно сме страшно можещи, и резултатите от моженето ни се виждат все повече не само по света, а и ако човек попътува из страната. Който казва, че тя загива, дълбоко се лъже, а и лъже и разпространява омраза и негативност. Тук наистина е страхотно място за живеене, само да не ни плашеха от всички страни с всичко. Аз имам само един страх за България и той е от изнудването на Ердоган с бежанците към Европа. Всичко друго някак ще се оправи дори въпреки че ни следят от телевизора и въпреки че се налага да сме много по-взискателни към себе си като нация – българи, турци и роми заедно.


Всичко от Милена Фучеджиева в „Площад Славейков“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90