Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Слушай: „Сляпата Вайша“ на Георги Господинов

Разказът на писателя в аудиокнига, с гласа на Стоян Алексиев

Снимка: Емил Георгиев  - Слушай: „Сляпата Вайша“ на Георги Господинов

Снимка: Емил Георгиев

В последно време всички говорят за „Сляпата Вайша“ – а вече всички могат и да я слушат. В продажба вече е пуснат като аудиокнига сборникът „И други истории“, а безплатно в страницата си във Фейсбук издателите предоставят разказа на Георги Господинов, по който Теодор Ушев създаде филм и стана първият българин с номинация за Оскар.

Книгата „И други истории“ излиза за пръв път през 2001-а. Преведена е на различни европейски езици, сред които френски, английски, немски, италиански, полски, чешки, сръбски и пр.

Разкази като „Осмата нощ“, „Божури и незабравки“, „Една втора история“, „Гаустин или човекът с многото имена“, „Сляпата Вайша“, „Белите гащи на историята“, „Муха в писоара“ и други отдавна са част от антологии на българския и европейския разказ.

Предлагаме ви запис на „Сляпата Вайша“, прочетен от Стоян Алексиев.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg