Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Слушаме за първи път целия Концертгебау оркестър

НДК посреща един от най-елитните състави от световната симфонична сцена, с концертмайстор Веско Ешкенази

Кралският Концертгебау оркестър ще изпълни у нас произведения на Моцарт, Менделсон и Бетовен. Снимка: RCO - Слушаме за първи път целия Концертгебау оркестър

Кралският Концертгебау оркестър ще изпълни у нас произведения на Моцарт, Менделсон и Бетовен. Снимка: RCO

За първи път Кралският Концертгебау оркестър пристига у нас в пълния си състав за концерт на 30 юни в зала 1 на НДК. Ще го видим и чуем начело с главния им диригент Даниеле Гати и с концертмайстор Веско Ешкенази.

Повод за гастрола е юбилеят на оркестъра и 100 години от края на Първата световна война. Концертът е част от турнето „RCO meets Europe“ на музикантите, започнало през 2016 г. В продължение на два и половина сезона оркестърът ще обиколи с концерти всички 28 държави-членки на Европейския съюз.

В програмата ще прозвучи увертюрата „Дон Жуан“ от Моцарт, в изпълнението на която ще се включи Младежка филхармония „Пионер“ – като част от проекта Side by Side, който приобщава млади музиканти към високата класа на оркестъра. Публиката ще чуе още Концерт за цигулка в ми минор, опус 64 от Менделсон със солист Веско Ешкенази и Седма симфония на Бетовен – специален комплимент към българската публика, вместо предвидената в програмата на европейското турне Втора симфония от Бетовен.

Билетите за концерта са на цени от 50, 70, 90, 110, 130 и 150 лв. и са вече са в продажба на касите на НДК. Предлага се 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg