Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Служители на Си Ен Ен уволнени след отказ да се ваксинират

Решението им да се появят в офисите на компанията неваксинирани посрещнато с нулева толерантност

Връщането на служителите на Си Ен Ен в офисите на компанията се отложи за пореден път. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Служители на Си Ен Ен уволнени след отказ да се ваксинират

Връщането на служителите на Си Ен Ен в офисите на компанията се отложи за пореден път. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима служители на Си Ен Ен са били уволнени от компанията за нарушение на политиката ѝ, явявайки се на работа неваксинирани срещу Ковид-19, съобщава „Гардиън“. Джеф Зъкър, президентът на Си Ен Ен, е съобщил на останалите служители за уволненията със съобщение от 5 август, в което се напомня, че ваксините са задължително изискване, ако журналистите работят в офисите или общуват с други колеги.

„Нека бъдем ясни – нямаме никаква толерантност относно това“, пише Зъкър.

Съобщението бе публикувано първо от репортера Оливър Дарси и по-късно популяризирано от „Асошиейтед Прес“. От Си Ен Ен не посочват детайли за уволненията, нито уточняват от кой клон са вече бившите им служители. Повечето от офисите на компанията работят, но връщането в тях е на доброволна практика. Над 1/3 от журналистите са избрали този начин на работа, коментира Зъкър. Досега изискването за ваксинация е било негласно, но това вероятно ще се промени в следващите седмици.

Носенето на маски ще стане задължителна мярка в офисите в Атланта, Вашингтон и Лос Анджелис, когато служителите не се хранят или не пият. Дори когато мярката не е въведена като задължителна, Зъкър насърчава журналистите да правят това, което им е комфортно „без страх от последици или осъдително отношение от колеги“.

В обръщението на директора до служителите се казва още, че планираното за 7 септември масово завръщане в офисите е отложено поне до средата на октомври. Това решение не е безпрецедентно и много други компании направиха същото заради задаващата се нова вълна с инфекции от Ковид-19.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90