Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Смъртта дебне не само в Холивуд, руският Д`Артанян едва не загива на снимки

Пияни актьори и необмислени режисьорски решения застрашили снимките на съветския сериал „Д`Артанян и Тримата мускетари”

Михаил Боярски в ролята на Д`Артанян в популярния съветски сериал „Д`Артанян и тримата мускетари“. Снимка: Стопкадър от сериала
 - Смъртта дебне не само в Холивуд, руският Д`Артанян едва не загива на снимки

Михаил Боярски в ролята на Д`Артанян в популярния съветски сериал „Д`Артанян и тримата мускетари“. Снимка: Стопкадър от сериала

Кинаджии от цял свят заговориха за преживяванията си на снимки, след като операторката на американския уестърн „Rust“ бе застреляна от Алек Болдуин. Подобен спомен разказва и руският каскадьор Николай Вашчилин. Актьорът Михаил Боярски, познат и на българските зрители с ролята си на Д`Артанян в съветския сериал „Д`Артанян и Тримата мускетари“ от 1978 г., едва не бил убит от колега на снимачната площадка, пише „Газета.ру“.

По време на снимките фехтовачът Владимир Балон опасно пробол с шпагата си Боярски.

„Изби му зъб и почти го уби. Актьорите бяха пияни, а режисьорът направи груба грешка, като построи сцената на мраморно стълбище. Боярски тичаше отгоре, подхлъзна се и налетя върху шпагата“, разказва каскадьорът.

Един от снимачните дни бил изцяло отменен, твърди Вашчилин. Всички актьори са били пияни, а трябвало да се снима сцена с коне:

„Това е много скъпо и много ми се ядосаха. Но някой щеше да получи травма, а аз щях да отида в затвора, защото за всичко в тази ситуация отговаря режисьорът на трикове.”

При това всички актьори изпълнявали опасните сцени сами. За да се подготви за каскадите, на Боярски му била нужна половин година. През това време Вашчилин го водел на конна база и го учел да скача от покриви – сцени, които актьорът трябвало да изпълни във филма.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах