Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

„Смъртта може да почака“, новият филм за Бонд ще почака до ноември

Отлагат премиерата заради световния кинопазар, сринат от коронавируса

Редица злополучия сполетяха продукцията на „Смъртта може да почака“, последния филм на Даниел Крейг като Джеймс Бонд.  - „Смъртта може да почака“, новият филм за Бонд ще почака до ноември

Редица злополучия сполетяха продукцията на „Смъртта може да почака“, последния филм на Даниел Крейг като Джеймс Бонд.

Премиерата на следващия филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“ бе преместена от април за ноември заради огромните затруднения, пред които е изправен кинопазарът при разпространението на коронавируса. 25-ият филм от поредицата, който ще бъде и последен за Даниел Крейг като Джеймс Бонд, ще се появи седем месеца по-късно, въпреки че вече е готов, пише „Гардиън“.

Продуцентите на филма излязоха с изявление, че предприемат тази мярка „след внимателно обмисляне и детайлна оценка на световния кинопазар“. Тази седмица стана ясно, че заради коронавируса индустрията очаква загуби от 5 млрд. долара, а ако заразата продължи да се разпространява със същите темпове, сумата ще нарасне значително. Огромна част от салоните в Азия и Италия са затворени, а залите в Близкия Изток и на други места в Европа и САЩ са избягвани от зрителите. 70% от приходите от филмите за Бонд обикновено идват от международния пазар, а не от американския.

Вижте още: ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА КИНОТО ОТ КОРОНАВИРУСА: ЗАПЛАХА ОТ ПОНЕ $5 МЛРД. ЗАГУБИ

Поради това световната премиера на „Смъртта може да почака“ се отлага за 12 ноември във Великобритания, а в САЩ ще бъде пуснат на 25 ноември. Датата приблизително съвпада с периода, в който са били пуснати и предишните филми за агент 007.

Фантастико

Премиера през ноември обаче означава, че заглавието ще се бори за вниманието на зрителите с анимацията „Рая“ на „Дисни“ и „Годзила срещу Конг“ – едни от най-очакваните комерсиални филми на годината, както и драмата „Крал Ричард“, в която ще видим Уил Смит като бащата на Серена и Винъс Уилямс.

Според неофициални данни, за „Смъртта може да почака“ са похарчени над 200 млн. долара. Продукцията претърпя редица предизвикателства преди и по време на снимачния процес – в последния момент преди началото на снимките Дани Бойл се оттегли от проекта, след това Крейг сериозно нарани глезена си при една от каскадите. Първоначалната премиерна дата бе насрочена за ноември 2019-а, после се измести за февруари, сетне за април, а сега за ноември.

В Италия кината са изправени пред същия проблем: премиерата на трилъра „Невидимият“ с Елизабет Мос бе отложен неизвестно за кога, а след затваряне на повечето кина в страната, тамошният пазар отчете 75% срив в боксофиса в сравнение със същия период миналата година.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах