„Смъртта може да почака“, новият филм за Бонд ще почака до ноември

Отлагат премиерата заради световния кинопазар, сринат от коронавируса

Редица злополучия сполетяха продукцията на „Смъртта може да почака“, последния филм на Даниел Крейг като Джеймс Бонд.  - „Смъртта може да почака“, новият филм за Бонд ще почака до ноември

Редица злополучия сполетяха продукцията на „Смъртта може да почака“, последния филм на Даниел Крейг като Джеймс Бонд.

Премиерата на следващия филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“ бе преместена от април за ноември заради огромните затруднения, пред които е изправен кинопазарът при разпространението на коронавируса. 25-ият филм от поредицата, който ще бъде и последен за Даниел Крейг като Джеймс Бонд, ще се появи седем месеца по-късно, въпреки че вече е готов, пише „Гардиън“.

Продуцентите на филма излязоха с изявление, че предприемат тази мярка „след внимателно обмисляне и детайлна оценка на световния кинопазар“. Тази седмица стана ясно, че заради коронавируса индустрията очаква загуби от 5 млрд. долара, а ако заразата продължи да се разпространява със същите темпове, сумата ще нарасне значително. Огромна част от салоните в Азия и Италия са затворени, а залите в Близкия Изток и на други места в Европа и САЩ са избягвани от зрителите. 70% от приходите от филмите за Бонд обикновено идват от международния пазар, а не от американския.

Вижте още: ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА КИНОТО ОТ КОРОНАВИРУСА: ЗАПЛАХА ОТ ПОНЕ $5 МЛРД. ЗАГУБИ

Поради това световната премиера на „Смъртта може да почака“ се отлага за 12 ноември във Великобритания, а в САЩ ще бъде пуснат на 25 ноември. Датата приблизително съвпада с периода, в който са били пуснати и предишните филми за агент 007.

Премиера през ноември обаче означава, че заглавието ще се бори за вниманието на зрителите с анимацията „Рая“ на „Дисни“ и „Годзила срещу Конг“ – едни от най-очакваните комерсиални филми на годината, както и драмата „Крал Ричард“, в която ще видим Уил Смит като бащата на Серена и Винъс Уилямс.

Според неофициални данни, за „Смъртта може да почака“ са похарчени над 200 млн. долара. Продукцията претърпя редица предизвикателства преди и по време на снимачния процес – в последния момент преди началото на снимките Дани Бойл се оттегли от проекта, след това Крейг сериозно нарани глезена си при една от каскадите. Първоначалната премиерна дата бе насрочена за ноември 2019-а, после се измести за февруари, сетне за април, а сега за ноември.

В Италия кината са изправени пред същия проблем: премиерата на трилъра „Невидимият“ с Елизабет Мос бе отложен неизвестно за кога, а след затваряне на повечето кина в страната, тамошният пазар отчете 75% срив в боксофиса в сравнение със същия период миналата година.

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg