Смениха плагиатствана корица на български роман

Всеки нов тираж на „Чудна лятна нощ” вече ще излиза с нова корица

Плагиатстваната корица (вляво) е изтеглена от пазара, вдясно е новият вид, в който се предлага „Чудна лятна нощ“. - Смениха плагиатствана корица на български роман

Плагиатстваната корица (вляво) е изтеглена от пазара, вдясно е новият вид, в който се предлага „Чудна лятна нощ“.

Новият тираж на „Чудна лятна нощ”, първия роман на известната българска драматуржка Яна Борисова, е с нова корица, става ясно от сайта на издателство „Книгомания”, под чийто знак излезе книгата. Първият тираж с корица, подписана от Тодор Манолов, събуди множество реакции на читатели, които откриха пълно съвпадение с оформлението на романа „White Tears” на Хари Кунзру, дело на Ричард Брейвъри.

Вижте още: НЕ СЕ ВЗИМАЙТЕ НАСЕРИОЗНО В „ЧУДНА ЛЯТНА НОЩ“

Изтеглен е тиражът с плагиатстваната корица и сега романът, много добра проза и дело на талантлив автор, се предлага в книжарниците с простичка корица със златни букви на черен фон.

Издателството и авторката са взели решение оттук нататък всеки нов тираж на романа да бъде с различна корица, обясни за „Площад Славейков” главният редактор на „Книгомания” Наталия Петрова.

През април предстои да излезе луксозно издание на „Чудна лятна нощ” с илюстрации и с оформление от Кирил Златков. В това издание за ценители ще бъде включена и музиката на Стефан Вълдобрев, която е част от повествователната тъкан на произведението.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах