Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Смях и пресконференция за зрители с Брус Дикинсън в зала 1

Вокалистът на „Айрън Мейдън“ не идва за концерт, а за хумористично шоу

На 23 декември Брус Дикинсън ще разкаже у нас забавната страна на своя живот като музикант. Снимка: Nidhal Marzouk - Смях и пресконференция за зрители с Брус Дикинсън в зала 1

На 23 декември Брус Дикинсън ще разкаже у нас забавната страна на своя живот като музикант. Снимка: Nidhal Marzouk

София не веднъж е посрещала „Айрън Мейдън“, тази година обаче ще видим само вокалиста Брус Дикинсън – но не като певец, а като актьор в биографичното си хумористично шоу „За какво служи този бутон“. Ще го представи в навечерието на Коледа, на 23 декември, в зала 1 на НДК. 

„За какво служи този бутон“ е биографичната книга на Дикинсън, която излиза през 2017-а, година по-късно издадена и у нас от „Сиела“. Вокалистът на „Мейдън“ я представя на няколко литературни четения във Великобритания и успехът на тези срещи е толкова голям, че „За какво служи този бутон“ прераства в шоу, подобно на стендъп комедия. Така Дикинсън тръгва по света в ново амплоа.

Спектакълът е два часа, разделени на две части. В първата звездата разказва за вълнуващия си живот на музикалната сцена, представяйки случки, придружени със снимки от личния си архив си – както от книгата, така и други, по-малко известни и непубликувани истории.

Втората част на шоуто е посветена на въпроси към музиканта, той отговаря на всичко, което го питат хората в публиката – дори на най-странните и директни въпроси.

Билетите за спектакъла са на цени от 45 до 120 лв. и ще бъдат пуснати в продажба на 4 юли.

Организатори на гастрола са „Nucoast Concerts“ и „София мюзик ентърпрайсис“.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах