Смях с „добрата съпруга“ Жулиет Бинош на лятната Киномания

Филмът, събрал овации във Франция, ще открие и фестивала „Любовта е лудост“ във Варна (видео)

Във филма героинята на Жулиет Бинош (в средата) ръководи училище за домакини по времето, когато от съпругата се е очаквало  всячески да се подчинява на мъжа си. - Смях с „добрата съпруга“ Жулиет Бинош на лятната Киномания

Във филма героинята на Жулиет Бинош (в средата) ръководи училище за домакини по времето, когато от съпругата се е очаквало всячески да се подчинява на мъжа си.

Комедията „Как да бъдеш добра съпруга“ с участието на Жюлиет Бинош, която оглави боксофиса във Франция, ще има българска премиера на лятната Киномания. Прожекцията е на 7 август от 20 ч. на Платформа А6. Със същото заглавие ще бъде открит и Международният фестивал „Любовта е лудост“ във Варна на 21 август.

С характерен френски хумор и страст, филмът представя по забавен начин равенството между половете и свързаните с това предразсъдъци, които не са отшумели и днес, повече от 50 години след протестите от 1968 г., бележещи края на консерватизма в Париж.

„Как да бъдеш добра съпруга” разказва историята на Полет ван дер Бек и съпруга ѝ, които ръководят институт за домакини в Бьорш, Елзас. Тяхната мисия е да обучават млади момичета в това как да бъдат перфектните съпруги във времена, в които е прието жените да се подчиняват на съпрузите си. Когато мъжът ѝ внезапно умира, Полет поема нещата в свои ръце и установява, че училището е пред банкрут. Следват забавни ситуации, в които представата на домакинята за света се променя изцяло. На нейните перипетии зрителят се усмихва, но и започва да разбира колко проблеми могат да създадат стереотипите.

Режисьор на „Как да бъдеш добра съпруга” е Мартен Провос, който споделя, че вдъхновението и реализацията за филма идват от ежедневните случки, на които самият той става свидетел.

Америка за България

„Все още помня годините, когато майка ми прекарваше голяма част от времето си в кухнята, докато баща ми четеше вестник в хола и я чакаше да сервира вечерята. Това е общо взето картината от 60-те години. Жените все още не са имали права, мъжете са диктували правилата, а съпругите им е трябвало да се грижат за домакиството, за чистотата и за реда вкъщи”, казва Провос.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Хайде и утре

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах