Снежина Петрова – събитие в културата на 2019-а (снимки)

Актрисата Снежина Петрова с отличието на „Площад Славейков“ за „Медея“ - културно събитие на 2019 г. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom - Снежина Петрова – събитие в културата на 2019-а (снимки)

Актрисата Снежина Петрова с отличието на „Площад Славейков“ за „Медея“ - културно събитие на 2019 г. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Читателите на „Площад Славейков“ избраха за културно събитие на 2019-а спектакъла „Медея“ на творческия тандем Снежина Петрова и Десислава Шпатова.

Това бе първата театрална продукция, оглавила класацията. Създадена за еднократно представление на Античния театър – специално за програмата „Пловдив 2019, европейска столица на културата“, поради големия интерес зрелищната постановка си намери нов постоянен дом – Театър „Азарян“. Тъкмо там с „Медея“ актрисата отбеляза 50-ия си рожден ден и след края на спектакъла получи от „Площад Славейков“ отличието за културно събитие на годината.

Вижте още: СНЕЖИНА ПЕТРОВА ИСТИНСКИ СТРАДА В „МЕДЕЯ“

Снимки от събитието:

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Аплодисменти на финала. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Прегръдка с рожденичката на финала на спектакъла. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Актрисата с главния редактор на „Площад Славейков“ Диляна Димитрова. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Подаръци от децата в трупата на „Медея“. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

С директора на НДК инж. Ангел Митев. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3