Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Снежен полет над Банско (снимки)

Онези приказни следи като разпилени по пистите конци ще зарадват фотолюбителите до дни

Ски- и сноуборд училищата, както и новата ледена пързалка в Банско, ще отворят врати след старта на сезона на 17 декември. - Снежен полет над Банско (снимки)

Ски- и сноуборд училищата, както и новата ледена пързалка в Банско, ще отворят врати след старта на сезона на 17 декември.

Часове преди официалното откриване на ски сезона, Бъндеришка поляна, Шилигарника и Чалин валог искрят от белота. Тодорка и околните върхове над Банско опират алпийските си чела в небето, начупвайки хоризонта в ослепителни криви.

Всички писти (включително ски пътят до града) са обработени и обезопасени, въжената линия до Чалин валог приема най-нетърпеливите още от 3 декември. Останалите съоръжения и машините за технологичен сняг са в готовност.

След ранния снеговалеж и ниските температури, стабилна снежна основа покрива трасетата, но ски- и сноуборд училищата, както и новата ледена пързалка в Банско, ще отворят врати след старта на сезона на 17 декември.

Обичайното оживление в ски зоната липсва. Склоновете на Тодорка все още не са набраздени, онези приказни следи като разпилени по пистите конци ще зарадват фотолюбителите до дни.

Еуфорията предстои: скиори и бордисти очакват любимата си снежна феерия, наситена със слънце и щастливи спускания, на които се наслаждаваха миналата зима.

Връх Тодорка

Връх Тодорка

todorka-104

todorka-189

todorka-092

todorka-004

todorka-248

todorka-251

todorka-262

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах