Снимат 1000 г. преди „Игра на тронове“

HBO започва нов сериал, който може би ще опише Епохата на героите, Дългата нощ и най-великата битка с Белите бродници

Новият сериал за Вестерос вероятно ще ни върне във времето на Бран Строителя, един от легендарните предци на Старките. На снимката: Бран Старк, Джон Сняг, Рикон и Роб Старк. - Снимат 1000 г. преди „Игра на тронове“

Новият сериал за Вестерос вероятно ще ни върне във времето на Бран Строителя, един от легендарните предци на Старките. На снимката: Бран Старк, Джон Сняг, Рикон и Роб Старк.

HBO официално даде зелена светлина на първите серии, разширяващи света на „Игра на тронове“. Компанията възлага сценария на пилотния епизод на сценаристката Джейн Голдман („Кингсмен: Тайните служби“, „Х-Мен: Първа вълна“, „Шут в г*за!“) и писателя Дж. Р. Р. Мартин. Вече има и описание на сюжетната линия. Също като осемте сезона на сагата за огън и лед, новите епизоди ще се разпрострат на много различни локации и ще включат няколко кланове, съобщава „Ентъртейнмънт уийкли“.

„Развивайки се хиляди години преди събитиято от „Игра на тронове“, сериалът описва падението на света от Златната епоха на героите до най-мрачните му часове. И само едно нещо е сигурно: от ужасяващите тайни от историята на Вестерос до истинския произход на Белите бродници, мистериите на Изтока и Старките от легендите… това не е историята, която си мислим, че познаваме“, гласи прессъобщението на HBO.

В книгите на Мартин Епохата на героите започва 10 хиляди години преди събитията в поредицата „Игра на тронове“. Някои от вече срещаните на телевизионния екран имена, които може да очакваме да се появят в новия сериал, са Бран Строителят (основоположник на рода Старк и инициатор за вдигането на Вала) и Лан Умника (родоначалник на род Ланистър). Това е ерата, довела до Дългата нощ – ужасна зима, в която хората се раждали и умирали в мрак – и до най-голямата война с Белите бродници. Поне това е историята на Вестерос, която си мислим, че познаваме.

Поръчаният пилотен епизод на новите серии все още няма име, сериалът не е озаглавен. Ако всичко тече по план и първият епизод бъде одобрен, от HBO оповестиха преди време, че историята ще тръгне по екраните поне една година след края на осмия последен сезон на „Игра на тронове“. Неговата премиерната дата е неизвестно кога през 2019-а, което означава, че новият сериал ще се появи през 2020-а.

Америка за България

Очевидно никой не очаква същите лица от „Игра на тронове“ да се появят и в продължението, не е изключено обаче да видим Нощния крал. Знае се, че продуцентите на епичния сериал Дейвид Бениоф и Дан Уайс са предпочели да останат извън новия проект. Те ще бъдат заети с писането на друга история от различен свят – сериала „Междузвездни войни“ за „Дисни“.

Отдавна се предполагаше, че успехът на „Игра на тронове“ ще роди поне пет продължения, обхващащи различни периоди от историята на Вестерос. Първата продукция имаше известно забавяне, тъй като HBO търсеха сценарист, който да бъде добре приет от феновете. Развитие по останалите четири продължения все още се очаква.

Залозите са доста високи. Франчайзът е изключително важен за компанията, това е и най-касовата им продукция с 23 млн. зрители на последния сезон, и то само в САЩ. Освен най-скъпият сериал (15 млн. долара на епизод), „Игра на тронове“ е и с най-много награди „Еми“, а дори не е приключил още.

Засега изглежда, че HBO са изиграли добре картите си със сценарист като Голдман с впечатляващо резюме и поне четири разпознаваеми филма зад гърба си. Започнала кариерата си като журналист, в момента името ѝ стои зад сценариите на „Жената в черно“ и „Домът на мис Перегрин за чудати деца“. През декември стана ясно и че тя ще работи по текста за игралната версия на „Малката русалка“.

Colibri april 2017

Избрано

Български Лев

Bookshop 728×90