Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Снимат филм по делото на Деп срещу Хърд

За да уловят цайтгайст* и пресъздадат картината на онова, което милиони хора следиха в новините това лято

Филмът ще проследи бурната връзка между Джони Деп и Амбър Хърд във и извън съдебната зала. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Снимат филм по делото на Деп срещу Хърд

Филмът ще проследи бурната връзка между Джони Деп и Амбър Хърд във и извън съдебната зала. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Едва няколко месеца след приключването си, делото за клевета, заведено от Джони Деп срещу Амбър Хърд, ще бъде пресъздадено във филм, съобщава „Ентъртейнмънт Уийкли“. Игралната адаптация на драматичните събития от пролетта и началото на лятото на 2022 г. ще бъде с участието на Марк Хапка в ролята на Деп и Мегън Дейвис в образа на Хърд. „Hot Take: The Depp/Heard Trial“ (Гореща гледна точка: Делото Деп/Хърд) е продукция на американската платформа „Туби“ и ще излезе на 30 септември.

Филмът ще проследи бурната връзка между двамата във и извън съдебната зала, става ясно от краткия синопсис. Фокус на продукцията обаче несъмнено е делото между бившите съпрузи. Обявен е кастингът и за адвокатите от двете страни на случая – Малиса Марти ще бъде Камий Васкес, а Мери Кариг – Илейн Бредехофт.

„Заглавието не е случайно избрано – коментира Адам Левинсън от „Туби“ в изявление. – Филмът бързо бе вкаран в продукция, за да бъде актуален разказ на една история, част от културния цайтгайст и уникална картина на онова, което милиони хора следиха по новинарските заглавия през лятото.“

В началото на юни 7-членно жури реши, че Хърд умишлено и със зла умисъл е оклеветила Деп и ще трябва да изплати обезщетение от 10 млн. долара на бившия си съпруг. Повод за съдебния процес бе статия във „Вашингтон Поуст“ от 2018 г., в която Амбър Хърд твърди, че била подложена на домашен тормоз. Все пак имаше малка победа и за Хърд, която получи 2 млн. обезщетение от Деп по контраобвинение за клевета.

През юли Хърд потвърди, че екипът ѝ е обжалвал присъдата, след като стана ясно, че съдът няма намерение да преразглежда случая заради открити административни нередности в документите на един от съдебните заседатели.

Междувременно Амбър Хърд смени адвокатския си екип.

„Когато става дума за основното право на свободата на словото, разглеждаме решението на журито не като началото на края, а само като края на началото, позволявайки си да парафразираме популярната фраза – се казва в изявление от новите защитници на актрисата. – Нов съдебен процес означава различна репрезентация в журито, особено сега, след като наяве излязоха толкова много нови доказателства.“

Вижте още: ОХЛАЖДАНЕ КЪМ ДЖОНИ ДЕП СЛЕД ПОЯВАТА НА НОВИ СЪДЕБНИ ДОКУМЕНТИ


* Цайтгайст – дух на времето или дух на епохата, е термин, означаващ интелектуалния, културния, етическия и политическия климат на дадена епоха или течение. Използва се и за обозначаване на някои конспиративни теории – бел. ред.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg