POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Снимат филм по „Където пеят раците“

В проуцентския екип е Рийз Уидърспун, помогнала за широката известност на романа на Дилия Оуенс

Рийз Уидърспун популяризира „Където пеят раците“, след като я препоръча в книжния си клуб в края на 2018 г. Снимка: Стопкадър - Снимат филм по „Където пеят раците“

Рийз Уидърспун популяризира „Където пеят раците“, след като я препоръча в книжния си клуб в края на 2018 г. Снимка: Стопкадър

„Сони пикчърс“ ще работи по адаптация за големия екран на бестселъровия роман „Където пеят раците“ на Дилия Оуенс. За режисьор на проекта е привлечена Оливия Нюман, работила по спортната драма „Първият мач“ на „Нетфликс“. Продуценти са Рийз Уидърспун и Лорън Нойщадтер.

Дебютният роман на Оуенс, публикуван и у нас от издателство „Лабиринт“, доминира в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ за 2019 г. и се превърна в най-продаваната художествена книга на „Амазон“ за същата година.

Излязъл на пазара през август 2018 г., романът бе препоръчан от Уидърспун в нейния книжен клуб през септември 2018-а. От тогава популярността му нарасна значително и 97 седмици присъства в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ като номер 1 в „Художествена литература с твърди корици“ и начело на „Аудиокниги“. До днес от книгата са продадени над 7 млн. бройки.

„Където пеят раците“ е разказ за превръщането на едно момиче в жена. Сюжетът разказва за Кая, млада жена, изоставена от семейството си на произвола на съдбата край блатата на малко градче в Северна Каролина. Кая успява да оцелее и без подкрепата на близките си и се превръща в уважаван автор след издаването на томче за местната флора и фауна край блатата. Популярността ѝ носи и проблеми, когато става обвиняема за убийството на бившия си приятел, „златното момче“ на града. Жанрът на историята, развиваща се паралелно в две времеви линии, е криминален трилър.

По сценария ще работи Луси Алибар, номинирана за „Оскар“ за „Beasts of the Southern Wild“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg