Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Снимат „Игра на тронове 6“ при строга секретност. Един от героите оживява

Почитатели на сериала са забелязали един от актьорите в Белфаст, където текат новите епизоди

Сандор Клегейн – Хрътката се връща в „Игра на тронове“ – може би за така жадувания двубой до смърт с брат си, Планината? - Снимат „Игра на тронове 6“ при строга секретност. Един от героите оживява

Сандор Клегейн – Хрътката се връща в „Игра на тронове“ – може би за така жадувания двубой до смърт с брат си, Планината?

Съставът на шестия сезон на сериала „Игра на тронове“ е по-секретен, отколкото в последните години. Е, създателите на поредицата анонсираха, че Иън Макшейн и Макс фон Сюдоф ще прекрачат границите на Вестерос, но до момента дори не е публикувано традиционното промовидео с актьорите, пише „Венити Феър“. И докато почитателите на „Игра на тронове“ се чудят кои ще са новите им любимци, наблюдателни фенове край една от снимачните площадки – в Белфаст – съобщиха за един от смятаните за мъртви стари герои, който може би ще се завърне.

Внимание! Текстът по-долу вероятно разкрива части от съдържанието на сериала!

Новината от Белфаст касае Рори Маккан, който играе Сандор Клегейн – Хрътката. Актьорът е бил забелязан в хотел, използван често от екипа на „Игра на тронове“, а в същото време действително в града е имало снимки. Така че дали персонажът ще отбележи триумфалното си завръщане сред живите? Най-вероятно! Има сериозна фенска конспирация около книгите „Песен за огън и лед“ на Джордж Мартин, че Хрътката всъщност се възстановява от раните си, нанесени му в боя с Бриан, и прекарва остатъка от дните си в анонимност като гробар в манастир.

Но дали наистина ролята на Клегейн би могла да е просто кратка поява, за радост на почитателите? В книгите гробарят е доста второстепенен герой. Би било много разочароващо, ако сценаристите върнат Хрътката, само за да му махнат за „здрасти“. Има обаче една по-драматична причина, на която читатели и зрители се надяват – в някой момент да се стигне до бой на живот и смърт между Планината, Грегор Клегейн и Хрътката. При все че перспективата за такъв братски дуел е доста интересна, сюжетът би трябвало доста да се извърти, за да се стигне дотам. Но не прави ли често точно това „Игра на тронове“?

Маккан всъщност не е единственото познато лице, забелязано в Белфаст (и не, не става дума отново за Кит Харингтън…) – но и един истински Старк. По-рано тази седмица край снимачната площадка са били видени Наталия Тена и Арт Паркинсън, т.е. Оша и Рикон Старк.

Двамата не са се появявали от трети сезон – можете ли да си представите колко отдавна е това? Тогава зрителите още не познаваха Оберин Мартел, а Джофри и Тивин Ланистър бяха живи. За последно ги видяхме, когато Бран решава да продължи отвъд Вала, а Рикон тръгна заедно с дивачката Оша за дома на Ъмбърите, тъй като отвъд Вала би било прекалено опасно за него.

Така че е възможно в шести сезон да видим малко екшън покрай Ъмбърите за съдбата на Рикон. А защо не и Санса, стига да е оцеляла, вече разбрала, че братятата ѝ са живи, да не тръгне на север заедно с Теон, за да ги открие? Завръщането на Бран и Ходор вече бе потвърдено, така че Старките на екрана догодина наистина ще са много…

Оша с Рикон Старк.

Оша с Рикон Старк.

Трябва обаче да се помни нещо важно около кастинга на фон Сюдоф и Бран Старк. Виденията и спомените ще имат в бъдещия „Игра на тронове“ по-голяма роля отвсякога, така че винаги има шанс някои от завръщащите се герои – Хрътката, Рикон или друг – да са в Белфаст само за кратко участие в ума на Бран.

Само преди няколко дни и Кит Харингтън засили подозренията, че Джон Сняг ще се завъне и в шести сезон на сериала. Актьорът публикува снимка с Марлън Уолън, основател на британска танцова трупа и бивш участник във „Великобритания търси талант“. Знаете ли къде е бил Уолън в този момент? В Белфаст – преподавайки танци на местни деца.

И така, Харингтън е в Ирландия, а къдриците на Джон Сняг още са на главата му. Дали той е около снимачната площадка, само за да се види с приятели, или ще участва за кратко в сериала – предстои да разберем. Засега изглежда прекалено очевидно, че се завръща. И е пределно ясно, че не е единственият.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90