Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Снимат нереализиран филмов проект на Стенли Кубрик

Трилърът „Лунатик на свобода“ е открит в библиотеката на режисьора след смъртта му

Режисьорският стол на Стенли Кубрик от изложба в Лондон през 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Снимат нереализиран филмов проект на Стенли Кубрик

Режисьорският стол на Стенли Кубрик от изложба в Лондон през 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продуцентите Брус Хендрикс и Гален Уокър са придобили правата на филмовия проект „Lunatic at Large“ („Лунатик на свобода“) на Стенли Кубрик и планират да го снимат. Това е един от трите проекта, открити в библиотеката на Кубрик след смъртта му през 1999 г. Режисьорът на „2001: Космическа одисея“, „Сиянието“ и „Широко затворени очи“ е планирал да се заеме с „Лунатик…“ някога в бъдещето, но така и не успява, пише „Варайъти“.

Сюжетът все още не се разкрива, но продуцентите съобщават, че жанрът е „ноар трилър“. Сценарият е създаден от Джим Томпсън, който често си партнира с Кубрик. Очаква се продукцията на филма да започне през есента на 2021 г.

„Възможността да направим филм по проект на Стенли Кубрик е като сбъдната мечта – коментира Уокър. – Нямаме търпение да създадем филм, който да отговаря на неговите уникални стил и визия.“

„Стенли Кубрик е оказал огромно влияние върху толкова много режисьори и за нас е чест, че попечителският му тръст ни повери една от оригиналните му идеи“, добавя Хендрикс.

Хендрикс е бил президент на физическата продукция в „Уолт Дисни Студиос“ в продължение на двадесет години. Отговарял е за процеса по създаването на над 250 филма, сред които „Шесто чувство“, „Армагедон“, „Алиса в Страната на чудесата“ и др. Продуцирал е първите три филма от „Карибски пирати“ и „Пърл Харбър“.

Уокър има 30-годишен стаж в развлекателната индустрия като продуцент и сценарист.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС