Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Снимат предисторията на „Игра на тронове“ от октомври

В „Дългата нощ“ няма да видим нито едно познато лице от сериала на НВО

Денерис върху дракона Дрогон в епизода „Военни трофеи“ - един от най-силните моменти в седми сезон от „Игра на тронове“. - Снимат предисторията на „Игра на тронове“ от октомври

Денерис върху дракона Дрогон в епизода „Военни трофеи“ - един от най-силните моменти в седми сезон от „Игра на тронове“.

Снимките на осмия и последен сезон на „Игра на тронове“ приключиха и актьорският състав се отправи към дома, но във Вестерос няма почивка. От октомври започват снимките на предисторията на събитията от сериала, засега назован с работното заглавие, поставено от Мартин: „Дългата нощ“, съобщава „Индипендънт“.

Сценарият за пилотния епизод на предисторията беше поверен на Джейн Голдман („Кингсмен: Тайните служби“, „Х-мен: Първа вълна“ и „Жената в черно“), а сега става ясно, че той е одобрен от НВО и през октомври новият сериал се придвижва към продукция. Информацията е на „Белфаст Телеграф“.

Работата по новия сериал ще се провежда в „Пейнт Хол Студиос“ в Северна Ирландия – същото, в което се помещава част от създаването на „Троновете“ от 2011-а нататък. Екипът вече е известен за ангажимента по-късно през годината, като се знае, че историята в епизодите от „Дългата нощ“ ще се развива хиляди години преди „Игра на тронове“.

В новината на ирландския вестник се споменава също и че екипът на „Дисни“ се е запътил към същото студио за продукцията на спинофа от света на „Междузвездни войни“ за Оби-Уан Кеноби.

От „Пейнт Хол“ заявяват, че са щастливи отново да приветстват „Игра на тронове“ в залите си:

„Това са фантастични новини за всички в студиото – от актьорите и екипите до такелажниците и служителите от кетъринга“.

Дж. Р. Р. Мартин вече потвърди, че в „Дългата нощ“ няма да видим нито едно познато лице от „Игра на тронове“. Преди дни Мейси Уилямс публикува кървава снимка с хаштаг, че е последната актриса, която завършва работата си по сериала – но засега няма официално потвърждение от НВО, че шестте епизода на сезона са преминали в постпродукция.

Вижте още: КЪРВАВО „СБОГОМ“ ОТ АРЯ СТАРК

ДНК

ДС