Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Снимат продължение на „Дяволът носи Прада“

Мерил Стрийп и Емили Блънт с покана за актьорския състав

Ан Хатауей, Мерил Стрийп и Емили Блънт в сцена от „Дяволът носи Прада“. Снимка: 20th Century Fox Film Corp - Снимат продължение на „Дяволът носи Прада“

Ан Хатауей, Мерил Стрийп и Емили Блънт в сцена от „Дяволът носи Прада“. Снимка: 20th Century Fox Film Corp

„Дисни“ работи по продължение на „Дяволът носи Прада“, съобщава „Варайъти“. Все още няма яснота дали оригиналният актьорски състав ще се събере отново заедно на екран, но новият сюжет го предвижда. Хитовата продукция от 2006 г. бе с участието на Мерил Стрийп като леденостудената и крайно взискателна редакторка на модно списание Миранда Прийстли, и Емили Блънт и Ан Хатауей като нейните асистентки.

Проектът е в начална фаза, тъй като става ясно, че в момента текат преговори с Алин Брош МакКена, сценаристка на първия филм. Сюжетът е пресъздаден за наши дни – Прийстли е принудена да пригоди кариерата си към време, в което традиционните хартиени издания са в упадък. За да спаси списанието си, тя трябва да се обърне към бившата си асистентка (Блънт), която сега е изпълнителен директор на компания за луксозни стоки, и да лобира за реклама.

„Дяволът носи Прада“ е базиран на едноименния роман на Лорън Уайзбъргър от 2003 г. за историята на едно момиче с кошмарни преживявания в офиса на редактор на влиятелно модно списание. Смята се, че прототип на Миранда Прийстли е самата Ана Уинтур, главната редакторка на „Вог“, тъй като авторката работи като нейна асистентка в реалния живот.

Филмът отбелязва огромен боксофис успех с 326,7 млн. долара приходи от продажба на билети в света. Освен това заглавието носи на Мерил Стрийп „Златен глобус“ за главна женска роля в комедия, както и номинация за „Оскар“.

През годините много се е спекулирало дали трите актриси биха се завърнали за продължение, особено през февруари, когато Стрийп, Хатауей и Блънт се появиха заедно на сцената на Наградите на гилдията на актьорите в САЩ. В свое скорошно интервю Блънт признава, че това е филмът, който променя живота ù и до днес „ми подхвърлят реплики от филма всяка седмица“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС